Užkandiniai sūrio kamuoliukai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Užkandiniai sūrio kamuoliukai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Paruošite vos per 20 minučių - tobulai kreminiai, minkšti sūrio rutuliukai su malonia aštrumo nata. Bet jei nemėgstate aštriai, galima ruošti be aitriosios paprikos ir Paruošite vos per 20 minučių - tobulai kreminiai, minkšti sūrio rutuliukai su malonia aštrumo nata. Bet jei nemėgstate aštriai, galima ruošti be aitriosios paprikos ir padidinti, pavyzdžiui, šoninės, svogūno laiškų kiekį ir pagardinti mėgstamais prieskoniais. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
400 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
150 gramų čederio sūrio (arba fermentinio)
60 gramų kietojo sūrio (nebūtina, bet labai tinka)
40 gramų šoninė (nebūtina, bet labai tinka)
1 vienetas aitriosios paprikos (nebūtina, bet labai tinka)
0.5 vieneto svogūnų (paprasto arba rausvojo)
1 pundelis svogūnų laiškų (arba krapų ar kitų žalumynų)
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
Apvoliojimui:
pagal poreikį svogūnų dribsnių (arba smulkintų riešutų ar sūrių krekerių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti šoninės juosteles ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių iki kol taps traški. Tuomet atidėti atvėsti. Arba galite šoninę apkepti sausoje keptuvėje.
2.
Čederio sūrį sutarkuoti, aitriąją papriką bei svogūno laiškus susmulkinti. Svogūną ir šoninę susmulkinti.
3.
Į dubenį dėti kreminį sūrį, čederio sūrį, aitriąją papriką, šoninę, svogūną, berti pipirus, svogūno laiškus. Ir išmaišyti.
4.
Į negilią lėkštę berti svogūnų dribsnius.
5.
Imti šaukštą paruoštos sūrių masės ir rankomis formuoti rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką apvolioti svogūnų dribsniuose.
6.
Padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui sutvirtėti. Jei šaldytuve laikysite ilgiau, sudėkite į sandarų indelį.
Patarimai:
Jei daryti rutuliukų nenorite, puikiai tiks paruošta sūrio mase įdaryti užkandinius krepšelius, kabinti su kepta duona ar tepti ant duonos riekelės.
Paruoštą masę galima pasiruošti iš vakaro, laikyti šaldytuve, o kitą dieną gaminti kamuoliukus
Paruošti kamuoliukai šaldytuve sandariame indelyje išlieka skanūs 3-4 dienas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital