Užkandiniai krepšeliai su burokėliais ir silke

AUTORIUS:
Ona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Krepšeliai su burokėliais ir silke
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puiki užkandėlė šventiniam stalui! Čia rasite ir puikų būdą, kaip iškepti naminius tešlos krepšelius, kuriuos galėsite įdaryti ir kitokiais įdarais. O šį užkandį Puiki užkandėlė šventiniam stalui! Čia rasite ir puikų būdą, kaip iškepti naminius tešlos krepšelius, kuriuos galėsite įdaryti ir kitokiais įdarais. O šį užkandį galima paruošti ir su piktiniais krepšeliais, ir su šaukšteliais. (...daugiau) Ona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 lapai sluoksniuotos tešlos
2 vienetai silkių filė (naudojau Viči)
1 vienetas burokėlių (virtų, didesnių)
1/4 vieneto rausvųjų svogūnų
1 šaukštas aliejaus
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite. Viena tešlos lapą šiek tiek aptepkite vandeniu, ant viršaus uždėkite antrą lapą ir šiek tiek pakočiokite, kad lapai suliptų.
2.
Lapus supjaustykite stačiakampiais, kokio dydžio norėsite, kad būtų jūsų krepšeliai. Maždaug 1 cm nuo krašto, vidinėje pusėje, peiliu įpjaukite išilgai palei kraštą, maždaug per 1 - 1,5 lapo sluoksnį, neįpjaukite iki galo! Tuomet vidinį įpjautą stačiakampį pabadykite šakute, jog kepant nesipūstų. Tą pątį padarykite su kitais dviem lapais.
3.
Visus krepšelius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių, kol krepšeliai pakils ir paruduos.
4.
Krepšelius ištraukite iš orkaitės, palikite kelias minutes atvėsti, tuomet šaukštu įspauskite krepšelio viduriuką žemyn, jog atsirastų erdvės įdarui.
5.
Įdarui burokėlius smulkiai sutarkuokite, nusunkite susidariusį skystį, dėkite smulkiai kapotą svogūną, prieskonių, aliejaus ir citrinos sulčių. Išmaišykite ir dėkite įdarą į krepšelius.
6.
Silkės filė supjaustykite juostelėmis ir dėkite po gabalėlį ant kiekvieno krepšelio viršaus. Kiekvieną krepšelį papuoškite krapo šakele. Skanaus!
RECEPTO DRAUGAS: Viči
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis