Universali mielinė tešla bandelėms ir pyragėliams kepti - tinka ir keptuvėje, ir orkaitėje

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Mielinė tešla bandelėms ir pyragėliams
Autorius apie receptą: Universali tešla, kuri tinka ne tik bandelėms. Ši tešla tinka kepti gaminius ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje su aliejumi. Universali tešla, kuri tinka ne tik bandelėms. Ši tešla tinka kepti gaminius ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje su aliejumi. Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 stiklinės miltų (apytikriai)
500 mililitrų vandens
200 mililitrų aliejaus
1 vienetas bulvių (nuskustų, apie 200 gr)
2 šaukštai cukraus
3 šaukšteliai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulvę supjaustyti, užpilti vandeniu ir išvirti. Išvirus nenupilti vandens ir viską sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės bei atvėsinti iki daugmaž 40 C laipsnių temperatūros (kad prilietus būtų ne karšta).
2.
Suberti cukrų, mieles, druską, įpilti 150 mililitrų aliejaus, įsijoti 1 stikline miltų (matavau 250 ml stikline) ir išmaišyti iki vientisos masės. Palikti 30 minučių pastovėti. Supilti likusį aliejų, įsijoti likusius miltus ir užminkyti tešlą. Miltų berti tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Bet nepadauginti - tešla turi likti elastinga ir minkšta.
3.
Užminkytą tešlą palaikyti šiltai bent valandą, kad pakiltų dvigubai.
4.
Iš pakilusios tešlos galima gaminti norimus kepinius - bandeles, pyragėlius, duoneles, picą ar ką tik sugalvosite. Beje, ši tešla tinka kepti gaminius ne tik orkaiteje, bet ir keptuvėje.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Aurelija
2022-02-28 16:50
Laba vakara, ar galiu šią tešlą pasiruosti iš vakaro, o kitą dieną kepti bandeles? Ačiū už atsakyma :) ATSAKYTI
Roma
2020-09-20 13:51
Esu labai patenkinta jūsų tešlos receptu,super ir malonu gaminti.Ačiū ATSAKYTI
Sandra
2023-10-30 19:47
O kam ta bulve galima suzinot ir ar pasiteisino ji ATSAKYTI
Dalia
2023-11-08 20:03
Bulve suteikia minkštumo, bet buves nesijaučia ATSAKYTI
Silva
2020-01-22 12:35
Superinė tešla gavos, labai ačiū, dabar dažnai su ja ruošiu įvairias pyragėles ATSAKYTI
Rasa
2018-12-18 19:20
O kam tos virtos bulves? Nesu girdejusi apie mieline tesla su virtom bulvem ATSAKYTI
Eglė
2018-12-19 12:15
Bulvės turi krakmolo ir jis šiek tiek pakeičia tešlos konsistenciją, kartais jų deda. Nors aš šią tešlą dariau ir su bulve, ir be bulvės - didelės pridėtinės vertės nuo bulvės nepastebėjau :) ATSAKYTI
Zofija
2018-03-07 09:37
Kaip supratau,tai tuo kiekiu van dens užpilti bulves ir išvirti ir daugiau vandens jau nebereikės pilti į tešlą? O piene išvirti bulves, ar nebūtų skaniau? ATSAKYTI
Virginija
2018-03-07 12:25
Tikrai taip supratote :) Kas dėl pieno, turbūt galima ir taip, tik reikėtų tada atsargiai virti, kad pieno nesutrauktų ir nepritrauktų prie puodo sienelių ATSAKYTI
Liucija
2019-12-21 14:55
Ši tešla skirta Kūčioms,todėl nei pieno,nei kiaušinių nėra. ATSAKYTI
Virginija
2018-03-01 14:13
Dariau iš šitos tešlos pyragėlius su mėsa, labai skanūs ir minkšti gavosi, ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital