Ukrainietiški varškiniai virtinukai su uogomis

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Ukrainietiški varškiniai virtinukai su uogomis
Autorius apie receptą: Ukrainos virtuvė – slaviška, susiformavusi veikiama lietuvių, baltarusių, lenkų, vokiečių, vengrų ir turkų kulinarinių tradicijų. Ukrainoje ypač mėgstami miltiniai Ukrainos virtuvė – slaviška, susiformavusi veikiama lietuvių, baltarusių, lenkų, vokiečių, vengrų ir turkų kulinarinių tradicijų. Ukrainoje ypač mėgstami miltiniai patiekalai, pyragai, bandelės, virtiniai, kukuliai. Be galo - be krašto skanu! (...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
250 gramų varškės
200 gramų miltų
5 šaukštai aliejaus (švelnaus skonio)
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai pieno
3 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis kepimo miltelių (nubraukto)
1 žiupsnelis druskos (+ virimo vandeniui pasūdyti)
Įdarui:
150 gramų šilauogių (ar kitų uogų, tinka ir šaldytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinį paplakam truputį su pienu, pilame aliejų, dedam varškę, cukraus pudra, druską, išmaišome.
2.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir į juos supilam paruoštą masę. Išminkome minkštą tešlą.
3.
Ant miltais pabarstytos lentos maždaug į riešo storumo volelį sukočioti tešlą. Supjaustyti 2-2,5 cm storio gabalėliais.
4.
Ant lentos pasipylus šaukštą miltų, gabalėlį pavolioti ir ant delno paplėsti. Ant jo dėti iš anksto nuplautas ir apdžiovintas uogas (vienam virtinukui - šaukštą uogų).
5.
Dėti į verdantį pasūdytą vandenį. Virtinukams užvirus ir pakilus, paspausti su kiaurasamčiu, kad apsiverstų, dar kartą užvirinti (nepervirti, nes sukris).
6.
Tinka patiekti su trintomis uogomis, uogiene ar grietine.
Patarimai:
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital