Ukrainietiški barščiai žiemai - labai skanūs!

AUTORIUS:
Vilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 66)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 66)
Ukrainietiški barščiai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai labai skani burokėlių mišrainė, iš kurios žiemą akimirksniu išvirsite puikius barščius. Aš surašiau proporcijas, kurias naudoju pati ir kurios labiausiai patinka Labai labai skani burokėlių mišrainė, iš kurios žiemą akimirksniu išvirsite puikius barščius. Aš surašiau proporcijas, kurias naudoju pati ir kurios labiausiai patinka mūsų šeimai, bet kiekvieno skonis gali skirtis, ypač dėl cukraus ir druskos kiekio, tad geriau iš pradžių jų įdėkite mažiau, o tada koreguokite pagal savo skonį. Beje, jeigu turite, galite virdami mišrainę įtarkuoti rūgščių obuolių, tada galima acto beveik ir nedėti, nes rūgštelės duos obuoliai. (...daugiau) Vilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo burokėlių
1 kilogramas kopūstų
1 kilogramas pomidorų
0.5 kilogramo morkų
0.5 kilogramo svogūnų
0.5 kilogramo paprikos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai acto
200 mililitrų aliejaus
2.5 šaukšto druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu, nulupti odeles ir išpjauti kotelius. Elektriniu trintuvu arba mėsmale juos sutrinti iki tyrės.
2.
Storadugniame puode įkaitinti šiek tiek aliejaus ir jame apkepinti smulkiai pjaustytus svogūnus. Tada sudėti per stambią tarką sutarkuotus burokėlius ir morkas ir 10-15 minučių patroškinti. Sudėti kubeliais pjaustytas paprikas ir dar kelias minutes patroškinti. Tada į puodą suversti pomidorų tyrę, smulkiai pjaustytus arba spec. tarka sutarkuotus kopūstus, sudėti druską, cukrų, supilti likusį aliejų ir viską virti ant nedidelės ugnies apie 40-50 min. Baigiant virti pilti act1, pagal skonį pagardinti pipirais arba galima dar įdėti aitriosios paprikos.
3.
Karštą miršainę dėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti tvėsti. Laikyti vėsioje vietoje.
AUTORIUS: Vilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Ernesta
2018-07-22 17:23
Kuriam etape dedasi actas? ATSAKYTI
sonata
2017-09-06 06:53
O burokai virti? ATSAKYTI
Ingrida
2017-09-09 15:27
nemanau kad virti burokeliai nes viska reikia virti apie 50 min tai kas liks is isvirtu ATSAKYTI
Enrika
2017-08-06 13:24
Nuostabiai skani mišrainė, darau jau kevirti metai iš eilės, ačiū už receptą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital