Ukrainietiški barščiai, virti ant laužo

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Ukrainietiški barščiai, virti ant laužo
Ukrainietiški barščiai, virti ant laužo
Ukrainietiški barščiai, virti ant laužo
Autorius apie receptą: Aš niekada nebuvau nei virusi, nei valgiusi ukrainietiškų barščių. Bet va, vasarą sūnus mums juos pagamino tiesiog ant laužo. Sakė, kad receptas gautas iš seniau Lietuvoje Aš niekada nebuvau nei virusi, nei valgiusi ukrainietiškų barščių. Bet va, vasarą sūnus mums juos pagamino tiesiog ant laužo. Sakė, kad receptas gautas iš seniau Lietuvoje gyvenančių ukrainiečių. Pažymima, kad galima papildomai pridėti džiovintų grybų. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2 kilogramai kiaulienos šonkaulių (galima keisti ir kita riebesne mėsa, geriausia su kaulais)
2 stiklinės pupelių (mirkytų per naktį)
5 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas kopūstų (nedidelio)
0.5 vieneto saldžiosios paprikos
1 gabalėlis aitriųjų pipirų
2 vienetai pomidorų
3 vienetai burokėlių (nevirtų, didesnių)
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
2 skiltelės česnako
1 sauja žalumynų (krapų, petražolių ar kt.)
1 vienetas citrinų
100 gramų aliejaus
2 šaukštai druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal skonį maltų lauro lapų
0.5 šaukštelio cukraus
2 žiupsneliai kalendros
2 žiupsneliai baziliko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą nuplauti ir geriau nors valandą palaikyti aptrintą druska ir prieskoniais.
2.
Į kazaną įpilti apie 50 ml aliejaus, sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepti apie 3 min. ant didelės ugnies.
3.
Sudėti šiaudeliais pjaustytas morkas ir kepti maišant apie 5 min.
4.
Sudėti šiaudeliais pjaustytą papriką, lauro lapus, pipirus ir kepti dar apie 3-4 min.
5.
Viską išimti iš kazano.
6.
Įpilti aliejaus. Sudėti šiaudeliais pjaustytus burokėlius (prieš tai, juos užpilti cukrumi ir palaikyti 15 min., kad išsiskirtų sultys) ir kepti 3-4 min. ant vidutinio stiprumo ugnies.
7.
Supilti iš 1 citrinos išspaustas sultis ir sutrintus (ar sutarkuotus) pomidorus. Permaišyti ir palikti uždengus 15 min. ant vidutinio karštumo ugnies. Po šito burokėliai turi būti suminkštėję ir išsitroškinę.
8.
Viską išimti iš kazano.
9.
Supilti į kazaną vandenį (daug). Sudėti šonkaulius ir palikti uždengus, kol užvirs vanduo (ant karštos ugnies). Užvirus, nugrėbti putas.
10.
Sudėti išmirkytas pupeles. Uždengti dangtį ir virti ant vidutinio stiprumo ugnies 1 val. Praėjus 40 min., įdėti druskos, prieskonių ir toliau virti likusias 20 min.
11.
Ištraukti šonkaulius (mėsa turi lengvai atsiskirti nuo kaulų).
12.
Sudėti šiaudeliais pjaustytas bulves.Uždengti ir virti 10 min.
13.
Sudėti aštrų čili ir 1 etapo daržoves (svogūnai, morkos...).
14.
Sudėti sutarkuotą kopūstą ir virti apie 10 min.
15.
Sudėti 2 etapo daržoves (burokėlius...) ir viską permaišyti.
16.
Sudėti nuo kaulų nuimtą mėsą, smulkintą česnaką, žalumynus ir kelias minutes dar pavirti.
17.
SKANAUS!!!
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital