Ukrainietiškas mielinis aguonų vyniotinis „Makivnyk“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Ukrainietiškas mielinis aguonų vyniotinis „Makivnyk“
Autorius apie receptą: Tai tradicinis ukrainietiškas mielinės tešlos pyragas su aguonų įdarui. Jis dažniausiai kepamas Kalėdų bei Velykų metu. Tai tradicinis ukrainietiškas mielinės tešlos pyragas su aguonų įdarui. Jis dažniausiai kepamas Kalėdų bei Velykų metu. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Tešlai:
500 gramų miltų
240 mililitrų pieno (šilto)
60 gramų cukraus
50 gramų sviesto (ištirpinto)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų aguonų
30 gramų sviesto (ištirpinto)
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai brendžio
0.5 šaukštelio citrinos žievelės
2 vienetai kiaušinių baltymų
Aptepimui:
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šlakelis vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišyti su cukrumi, sausomis mielėmis, druska. Įmušti kiaušinį, supilti šiltą (bet ne karštą) pieną, ištirpintą sviestą. Suminkyti glotnią tešlą (minkant stacionariu maišytuvu, užtenka vos kelių minučių).
2.
Dubenį su tešla pridengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltoje namų vietoje pakilti apie 1,5 val.
3.
Aguonas suberti į dubenį ir užpilti verdančiu vandeniu. Uždengti ir palaikyti apie 30-40 min.
4.
Per smulkų sietelį nupilti vandenį, nusausinti aguonas ir šiek tiek pertrinti elektriniu trintuvu (ar permalti mėsmale). Suberti cukraus pudrą, tarkuotą citrinos žievelę, supilti brendį, lydytą sviestą. Išmaišyti. (Jei mėgstate, galima įdėti šiek tiek razinų arba smulkintų riešutų.)
5.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai įmaišyti į aguonų masę.
6.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių (režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
7.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Iškočioti kelių milimetrų storio stačiakampį, paskirstyti pusę aguonų įdaro. Suvynioti vyniotinį. Tą patį pakartoti su kita tešlos dalimi.
8.
Kiaušinio trynius lengvai išplakti su šlakeliu vandens. Plakiniu aptepti vyniotinius.
9.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 30-35 min. - iki gražiai pagels.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital