Ukrainietiška sriuba Kuleš su šonine

AUTORIUS:
Ingrida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Kuleš sorų sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Soti ir labai skani sriuba - tradiciškai verdama labai tiršta, beveik kaip košė, o jeigu norite skystesnės, pilkite daugiau vandens. Soti ir labai skani sriuba - tradiciškai verdama labai tiršta, beveik kaip košė, o jeigu norite skystesnės, pilkite daugiau vandens. Ingrida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
200 gramų sorų kruopų
200 gramų karštai rūkytos šoninės
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų
1 pundelis petražolių
1 šaukštas aliejaus
1 vienetas lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
2 litrai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną ir morką supjaustyti smulkiais kubeliais, bulves - stambesniais. Šoninę supjaustyti siauromis juostelėmis.
2.
Puode įkaitinti aliejų, apkepinti šoninę, sudėti svogūnus su morkomis kepinti kelias minutes, maišant. Sudėti bulves ir dar porą minučių apkepinti.
3.
Užpilti vandeniu, pagardinti druska ir pipirais. Kai vanduo užvirs, suberti sorų kruopas. Dėti lauro lapą.
4.
Puodą uždenti, kaitrą sumažinti iki minimalios, kad vos virsnotų. Virti 20 minučių. Patiekiant pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
Patarimai:
Sriuba labai tiršta, jei norisi skystenės - pilkite daugiau vandens.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
AUTORIUS: Ingrida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Virgis
2019-10-10 11:06
Ačiu už receptą, skanu, sotų, be įmantrių ingredientų, nesudėtingai paruošiama, tapo mano „firmine” sriuba. ATSAKYTI
Darius
2019-01-26 07:28
Ar kiekvieną košę galima vadinti sriuba, jei padauginam vandens? ATSAKYTI
Ingrida
2019-01-27 21:34
Tai tradicinė sriuba, ji tokia ir verdama - labai tiršta :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital