Ukrainietiška perlinių kruopų košė "Kutia"

AUTORIUS:
Aurelija (instagram: Rožinis Avokadas)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Ukrainietiška perlinių kruopų košė "Kutia"
Autorius apie receptą: Kutia (Kutya) - tradicinis ukrainietiškas Kalėdų patiekalas. Kruopų košė su aguonomis, džiovintais vaisiais, pasaldinta medumi. Saldus, kvapnus vienas iš 12 Kūčių stalo Kutia (Kutya) - tradicinis ukrainietiškas Kalėdų patiekalas. Kruopų košė su aguonomis, džiovintais vaisiais, pasaldinta medumi. Saldus, kvapnus vienas iš 12 Kūčių stalo patiekalų, kuris pasak istorikų, Ukrainoje buvo gaminimas nuo labai senų laikų. Receptas pasiskolintas ir išverstas iš ukrainietiško puslapio. (...daugiau) Aurelija (instagram: Rožinis Avokadas)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų perlinių kruopų
400 mililitrų pieno
50 gramų maltų aguonų
200 mililitrų vandens
50 gramų graikinių riešutų
70 gramų skysto medaus
50 gramų razinų
100 gramų džiovintų abrikosų
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kruopas nuplauti, užpilti nakčiai šiltu vandeniu ir palikti brinkti.
2.
Kitą dieną nupilti vandenį nuo kruopų. Suberti kruopas į puodą, užpilti pienu ir užvirti. Kai pradės burbuliuoti, sumažinti ugnį ir virti nuolat pamaišant apie 1h. Jeigu pienas labai nugaruos, vis įpilti vandens arba pieno.
3.
Kitame puodelyje supilti aguonas ir užpilti vandeniu. Užvirti, iki kol pradės burbuliuot. Nuimti nuo kaitros. Palikti brinkti 30min. tada nupilti vandenį.
4.
Susmulkinti graikinius riešutus ir pakepinti orkaitėje 180C/8min.
5.
Kruopoms išvirus, skystį (pieną) nupilti į puodelį ir tą skystį sumaišyti su medumi.
6.
Dubenyje sumaišyti virtas kruopas, aguonas, džiovintas razinas (nuplautas), kepintus riešutus, džiovintus abrikosus (nuplautus ir supjaustytus gabaliukais), pieno-medaus mišinį ir druską.
7.
Įkaitinti ketaus puodą kartu su orkaite iki 160C.
8.
Sudėti mišinį į karštą ketaus puodą ir kepti 20min. (be dangčio)
9.
Iškepus, išimti iš orkaitės, pamaišyti, uždengti dangčiu ir palaikyti 15min.
Patarimai:
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
AUTORIUS: Aurelija (instagram: Rožinis Avokadas)
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital