Turkiški vištienos iešmeliai su varškės padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Turkiški vištienos iešmeliai su varškės padažu
Turkiški vištienos iešmeliai su varškės padažu
Turkiški vištienos iešmeliai su varškės padažu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas vištienos krūtinėlės
Marinatui:
100 mililitrų pieno
75 mililitrai aliejaus
1 vienetas svogūnų (vidutinio)
3 skiltelės česnako (didesnių)
1 šaukštelis druskos (be kaupo, ar pagal skonį)
1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį džiovinto raudonėlio
šiek tiek malto kumino
Padažui:
250 gramų kreminės varškės
1 vienetas agurkų
4 šaukštai jogurto, natūralaus
1 skiltelė česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį citrinų sulčių
pagal skonį krapų (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlę nuplauti, gerai nusausinti, supjaustyti gabalėliais, tinkamais mauti ant iešmelių.
2.
Marinatui svogūną sutarkuoti, išspausti sultis. Česnako skilteles susmulkinti.
3.
Dubenyje sumaišyti pieną, aliejų, svogūno sultis, česnaką, prieskonius.
4.
Paruoštą marinatą supilti ant mėsos, gerai išmaišyti, uždengti indą dangčiu ar maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą marinuotis 3-4 val.
5.
Iešmelius apie pusvalandį pamirkyti vandenyje, kad kepant nesviltų.
6.
Vištieną suverti ant iešmelių ir kepti ant grotelių, pavartant, kol iškeps.
7.
Padažui agurką sutarkuoti stambia tarka, gerai nuspausti rankomis.
8.
Varškę sumaišyti su jogurtu, prieskoniais, citrinos sultimis, įspausti česnaką, įmaišyti agurką, supilti aliejų ir dar kartą išmaišyti.
9.
Vištienos iešmelius patiekiau su padažu ir turkiškais ryžiais. Ryžius gaminau taip: į puodą įpilti 2-3 šaukštus aliejaus, kai įkais, suberti supjaustytus svogūną ir papriką, trumpai apkepti. Sudėti supjaustytą pomidorą (be odelės - jį reikia trumpam užpilti verdančiu vandeniu, o po to įdėti į šaltą ir nulupti odelę), suberti 1 stiklinę ryžių ir dar viską pakepti, vis maišant, kelias minutes. Paskui supilti 2 stiklines karsto vandens, dėti šaukštą pomidorų pastos, berti prieskonius (druską, pipirus, paprikos miltelius) ir uždengus dangtį, virti ant mažos ugnies, vis pamaišant, kol ryžiai bus minkšti. Išvirus, įmaišyti šaukštą sviesto, smulkintus krapus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital