Turkiškas pyragas "Şam Tatlısı"

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Turkiškas pyragas "Şam Tatlısı"
Visas pyragas
Turkiškas pyragas "Şam Tatlısı"
Turkiškas pyragas "Şam Tatlısı"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 stiklinės manų kruopų
1 stiklinė cukraus
200 mililitrų pieno
100 gramų jogurto (natūralus)
1 šaukštelis cinamono
5 gramai sodos
1 saujelė žemės riešutų
20 gramų sviesto
Sirupui:
2 stiklinės vandens
2 stiklinės cukraus
0.5 vieneto citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Manų kruopas sumaišyti su cukrumi, cinamonu, soda. Užpilti pienu ir jogurtu. Viską gerai permaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir sudėti paruoštą masę. Pyrago viršų papuošti žemės riešutais. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
2.
Kol kepa pyragas, pasiruošti sirupą sulaistymui. Cukrų ir vandenį sumaišyti, supilti pusės citrinos sultis ir įmesti išspaustą citriną. Pavirti apie 10 min. Išimti citriną ir palikti sirupą atvėsti. Iškepusį pyragą supjaustyti ir sulaistyti sirupu. Iš pradžių atrodė, kad sirupo tikrai per daug, bet manų kruopos viską labai gražiai sugėrė ir gavosi sunkus, saldus pyragas.

Skanaus.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Gabrielė
2017-04-21 15:26
Aš asmeniškai labai mėgstu turkišką virtuvę, o ypač saldumynus, todėl labai patiko receptukas, ačiū! Tačiau, man asmeniškai per saldu.. Kitą kartą mažinsiu cukraus kiekį arba pačioj pyrago tešloj, arba sirupe :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital