Turkiškas desertas "Sekerpare"

AUTORIUS:
Gabrielė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Turkiškas desertas "Sekerpare"
Turkiškas desertas "Sekerpare"
Turkiškas desertas "Sekerpare"
Turkiškas desertas "Sekerpare"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 ml minkšto sviesto
1 puodelis cukraus pudros
2 kiaušinių tryniai
1/3 puodelis manų kruopų
2 puodelis sijotų miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Migdolai ar kiti riešutai
Sirupui:
2 puodeliai cukraus
2 puodeliai vandens
2 šaukštai citrinų sulčių
*recepte parašyti tokie kiekiai, bet man sirupo lieka dar ir kitam kartui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pavirti sirupą 15 min. ir atidėti.
Sumaišyti sviestą, cukraus pudrą ir trynius.
Sudėti manus ir po truputį berti miltus.
Turi gautis šviesi tešla, minkoma. Ją 15 min. atidėti į šaldytuvą.
Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių (patarčiau kepant temperatūrą stebėti).
Iš tešlos suformuoti nedidelius rutuliukus, šiek tiek paspausti ir viršuje įspausti migdolą. Kepti 20-25 min., kol paruduos. (aš darau 4 cm skersmens, tai išeina apie 25-30 vnt.)
Šiltą sirupą pilti ant karštų sausainių, leisti įsigerti ir vėl pakartoti.
Sausainius laikyti šaldytuve ir patiekti šaltus!
AUTORIUS: Gabrielė
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital