Tuno pynė

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Tuno pynė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
40 g mielių
180 ml drungno pieno
1 šaukštelis medaus
550 g miltų
1 šaukštelis druskos
2 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
50 ml balto sauso vyno
150 g sviesto

Įdarui:
200 g žalių alyvuogių be kauliukų
100 g saulėje džiovintų pomidorų
1 didelis pomidoras be odelės
300 g konservuoto tuno savo sultyse
1 kiaušinio baltymas
druskos, maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis provanso žolelių mišinio
sezamo sėklų
keli šaukštai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite mieles, 4 šaukštus pieno, medų ir palikti 15 minučių. Supilkite likusius tešlai skirtus produktus ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į dubenį, uždenkite ir įdėkite 12 valandų į šaldytuvą kildinti. Galima kildinti ir kambaryje, tuomet pakaks 2 valandų. Smulkiai supjaustykite alyvuoges ir džiovintus pomidorus. Supjaustykite pomidorą ir nupilkite susidariusias sultis. Nusausinkite tuną ir gerai sumaišykite su išplaktu baltymu. Sudėkite alyvuoges, pomidorus, druską, pipirus, prieskonines žoleles ir viską išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 170 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite riebalais. Tešlą išminkykite, iškočiokite 40x45 cm dydžio ir 1 cm storio lakštą. Lakštą padalinkite pusiau. Per pusę padalinkite įdarą, sudėkite į kiekvieno lakšto vidurį, sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus. Taip paruoštus tešlos lakštus supinkite į pynę ir perkelkite į kepimo skardą. Teptuku pynę patepkite pienu, pabarstykite sezamo sėklimis. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Prie šios pynės labai skanu sultinys.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital