Trupinių pyragas su uogiene ir varške

AUTORIUS:
Agne
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 217)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 217)
Trupinių pyragas su uogiene ir varške
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų miltų
150 gramų sviesto (šalto)
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis citrinos žievelės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų uogienės (tirštos, naudojau aviečių)
500 gramų varškės (skaniau riebesnė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį beriu miltus, kepimo miltelius, cukrų ir išmaišau. Dedu kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Viską trinu pirštais iki kol masė pradeda priminti duonos trupinius.
2.
Tada dedu kiaušinius ir suminkau tešlą, kad būtų vientisa. Suspaudžiu tešlą į kamuolį ir padedu 1 valandai į šaldiklį.
3.
Du trečdalius šaldytos tešlą sutarkuoju burokine tarka į formą. Ant viršaus paskleidžiu varškę, o ant jos - uogienę. Užtarkuoju likusią tešlos dalį.
4.
Kepu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol pyrago viršus gražiai paruduoja. Skanaus!
AUTORIUS: Agne
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (27)
Irena
2021-01-12 17:36
Labai prastas receptas, tesla gaunasi per kieta, varske “gumine”, nevertas ne 1 * ATSAKYTI
Miglė
2020-12-02 20:13
Super gavosi nors ir dariau mazesni ATSAKYTI
Rasa
2020-11-11 19:16
Tesla nepatiko... prastokas ATSAKYTI
Monika
2020-08-26 09:17
Super, labai paprastas, bet labai skanus pyragas! ATSAKYTI
Nepavyko
2020-08-25 21:43
Kepė 2 val., bet vidus vis tiek gavosi šiek tiek neiškepęs. O varškės konsistencija - guminė. ATSAKYTI
Irma
2020-11-06 21:11
Tešlą reikia dalinti į dvi dalis, atšaldyti ir vieną tešlos dalį įtarkuoti į indą, kuriame ruošiatės kepti ir į orkaitę kai padas apkeps,paruduoja tada išėmus ant viršaus sudėti varškę, uogienę kokią norit ir ant viršaus užtarkuoti likusią dalį tešlos, pakišti vėl kepti...Ps: Tikrai nebus nedakepęs.... ATSAKYTI
As
2020-05-03 16:13
Sugriuvo visas:( daroau viska pagal recepta bet nepavyko, neisivaizduoju kaip ji perpjauti reikes, ar jau viskas bus... ATSAKYTI
irgi as
2020-05-30 18:50
nesinervuokit, vistiek tikiuos skanus bus ATSAKYTI
Viktorija
2020-04-02 22:40
Gardus pyragas! Iseina visai didelis ATSAKYTI
lina
2018-06-11 15:54
siandien kepiau ,tikrai labai skanus ,as i varske idejau vanilinio cukraus ir kiausiny viena ,o tesla be citrinos zieveles dariau ,Skabus gavos ATSAKYTI
Rūta
2018-01-13 16:27
O kokioje formoje darote? ATSAKYTI
Ūla
2018-01-15 20:06
Nežinau kaip autorė, bet aš kepu daugmaž 20x30 cm dydžio formoje, puikiai pavyksta ATSAKYTI
2020-11-06 21:13
Nėra skirtumo ATSAKYTI
Ūla
2017-01-21 17:08
Vienas mėgstamiausių mano pyragų!!

Rugi, kad įdaras gautųsi minkštesnis, aš naudoju riebesnę varškę. Kuo riebesnė, tuo skaniau. Ir geriau ta šlapesnė varške iš pakelių, nes ji drėgnesnė. Dar galima pamaišyti varškę su maskarponės arba rikotos sūriu - dar minkščiau gausis. Arba grietinės kelis šaukštus įdėti, irgi suminkštins įdarą.

Nors man tas kiek sausesnis varškės sluoksnis skanu, toks labai vaikystės pyragus primena. Bet čia skonio reikalas :-) ATSAKYTI
Rugi
2017-01-19 23:55
Pyragas labai gardus! Tik norėjau pasiteirauti, kaip ruošti varškę, kad iškepusi ji nebūtų "guminė"? ATSAKYTI
Inga
2016-12-14 13:35
Jolanta, jeigu uogienė saldi, tada į varškė galite nieko nedėti, saldumo pakaks, nes cukraus dedasi ir į tešlą. O jeigu uogienė iš rūgštesnių, galite varškę truputį pasaldinti. Bet labai saldaus varškės sluoksnio nereikia, nes ji kaip tik "atbalansuoja" uogienės ir tešlos saldumą.

Pritariu, kad labai skanus pyragas, mano vaikų mėgstamiausias, ypač kai darau su aviečių uogiene :) ATSAKYTI
Jolanta
2016-12-13 13:54
O i varske reikia dėti cukraus ar ko kito? ATSAKYTI
Gintė
2016-12-13 13:47
Su obuoliene irgi tinka, esu dariusi. Į tešlą tada dar pridėjau cinamono, tai nu labai skanu buvo :) ATSAKYTI
aa?
2016-12-13 09:43
O kaip su obuoliene? Kaip skonis ar kas dare? ATSAKYTI
simona
2012-02-25 01:06
labai skanus pyragas:) aciukas uz recepta:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital