Trupinių pyragas su uogiene ir varške

AUTORIUS:
Agne
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 187)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 187)
Trupinių pyragas su uogiene ir varške
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų miltų
150 gramų sviesto (šalto)
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis citrinos žievelės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų uogienės (tirštos, naudojau aviečių)
500 gramų varškės (skaniau riebesnė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį beriu miltus, kepimo miltelius, cukrų ir išmaišau. Dedu kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Viską trinu pirštais iki kol masė pradeda priminti duonos trupinius.
2.
Tada dedu kiaušinius ir suminkau tešlą, kad būtų vientisa. Suspaudžiu tešlą į kamuolį ir padedu 1 valandai į šaldiklį.
3.
Du trečdalius šaldytos tešlą sutarkuoju burokine tarka į formą. Ant viršaus paskleidžiu varškę, o ant jos - uogienę. Užtarkuoju likusią tešlos dalį.
4.
Kepu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol pyrago viršus gražiai paruduoja. Skanaus!
AUTORIUS: Agne
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
lina
2018-06-11 15:54
siandien kepiau ,tikrai labai skanus ,as i varske idejau vanilinio cukraus ir kiausiny viena ,o tesla be citrinos zieveles dariau ,Skabus gavos ATSAKYTI
Rūta
2018-01-13 16:27
O kokioje formoje darote? ATSAKYTI
Ūla
2018-01-15 20:06
Nežinau kaip autorė, bet aš kepu daugmaž 20x30 cm dydžio formoje, puikiai pavyksta ATSAKYTI
Ūla
2017-01-21 17:08
Vienas mėgstamiausių mano pyragų!!

Rugi, kad įdaras gautųsi minkštesnis, aš naudoju riebesnę varškę. Kuo riebesnė, tuo skaniau. Ir geriau ta šlapesnė varške iš pakelių, nes ji drėgnesnė. Dar galima pamaišyti varškę su maskarponės arba rikotos sūriu - dar minkščiau gausis. Arba grietinės kelis šaukštus įdėti, irgi suminkštins įdarą.

Nors man tas kiek sausesnis varškės sluoksnis skanu, toks labai vaikystės pyragus primena. Bet čia skonio reikalas :-) ATSAKYTI
Rugi
2017-01-19 23:55
Pyragas labai gardus! Tik norėjau pasiteirauti, kaip ruošti varškę, kad iškepusi ji nebūtų "guminė"? ATSAKYTI
Inga
2016-12-14 13:35
Jolanta, jeigu uogienė saldi, tada į varškė galite nieko nedėti, saldumo pakaks, nes cukraus dedasi ir į tešlą. O jeigu uogienė iš rūgštesnių, galite varškę truputį pasaldinti. Bet labai saldaus varškės sluoksnio nereikia, nes ji kaip tik "atbalansuoja" uogienės ir tešlos saldumą.

Pritariu, kad labai skanus pyragas, mano vaikų mėgstamiausias, ypač kai darau su aviečių uogiene :) ATSAKYTI
Jolanta
2016-12-13 13:54
O i varske reikia dėti cukraus ar ko kito? ATSAKYTI
Gintė
2016-12-13 13:47
Su obuoliene irgi tinka, esu dariusi. Į tešlą tada dar pridėjau cinamono, tai nu labai skanu buvo :) ATSAKYTI
aa?
2016-12-13 09:43
O kaip su obuoliene? Kaip skonis ar kas dare? ATSAKYTI
simona
2012-02-25 01:06
labai skanus pyragas:) aciukas uz recepta:) ATSAKYTI
Karina
2010-12-08 15:00
Puikus šitas pyragas, lbai mėgsta mano šeimyna tokį :) Reikės ir pagal šitą receptą pabandyt iškept :) ATSAKYTI
Dominyka
2010-11-07 00:02
Labai skanus pyragas. Ačiū :) ATSAKYTI
Anzela
2010-09-24 19:39
labai skanus pyragas,musu seima ji labai megsta,lengvas gaminti ATSAKYTI
Giedre
2010-09-05 22:36
labai puikiai pavyko pyragas, suvalgė iš karto. ačiū už puikų receptą :)) ATSAKYTI
Migle
2010-06-19 16:10
Močiutė tokį visada kepa :) išties laaabai skanus :)
Dažniausiai kepam su obuoliais arba uogiene, bet su varške irgi skanu. ATSAKYTI
vitaras
2010-06-12 14:27
laabai skaniai atrodo.Ir jau esu panasu dares. taigi tikiuos bus skanu! :) ATSAKYTI
Karolina
2010-05-08 16:35
Labai skanus pyragas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital