Trupininis raudonųjų serbentų pyragas

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Trupininis raudonųjų serbentų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
500 gramų miltų
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai vandens (šalto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Viršui:
500 gramų raudonųjų serbentų
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus sumaišyti su cukrumi, kepimo milteliais, druska ir sviestu. Sviestą geriausia sušaldyti ir tarkuoti per burokinę tarką. Įmušti kiaušinį, įpilti 4 šaukštus šalto vandens ir viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti trupininė, jog suspaudus trupinius tarp delnų, jie suliptų, bet patrynus tarp delnų - išliktų birūs.
2.
Įdarui uogas lengvai patrinti šakute. Jeigu naudojate ne uogas, o uogienę ir ji skystoka, įdėkite 1 šaukštą krakmolo.
3.
Tris ketvirtadalius tešlos dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant tešlos dėti uogas arba uogienę, o ant viršaus - sutrupinti likusią tešlos dalį.
4.
Kepti apie 40-45 minutes iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyrago viršus įgaus gražią, auksinę spalvą.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė‎
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Paulina
2017-07-12 17:06
Labai skanu ta serbentu rugstele, pirmakart su raudonaisias serbentais gaminau ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital