Trupininis rabarbarų pyragas su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Trupininis rabarbarų pyragas su braškėmis
Trupininis rabarbarų pyragas su braškėmis
Trupininis rabarbarų pyragas su braškėmis
Trupininis rabarbarų pyragas su braškėmis
Trupininis rabarbarų pyragas su braškėmis
Autorius apie receptą: Šiandien atėjusi ryte į darbą radau pundelį rabarbarų. Jais mane vaišina bendradarbė Romutė. O aš iš karto jau mintyse kūriau planus, kaip noriu kepti pyragą su rabarbarais Šiandien atėjusi ryte į darbą radau pundelį rabarbarų. Jais mane vaišina bendradarbė Romutė. O aš iš karto jau mintyse kūriau planus, kaip noriu kepti pyragą su rabarbarais ir braškėmis. Trapus, su gaivia rūgštele, toks mane svajose turėjo jis pavykti. Ir pavyko tikrai ne ką prastesnis. Suvalgiau net pora gabaliukų dar šilto pyrago su ledais. O kitą dalį susidėjau pyrago ir nešiuosi į darbą pavaišinti koleges. Kepimo forma 24 cm skersmens. Recepto šaltinis: Rita. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
4 vienetai rabarbarų (kotų)
200 gramų braškių
4 šaukštai cukraus
1 šaukštas krakmolo
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Suberiame į dubenį miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Sutarkuojame per burokinę tarką sviestą, vis padažydami į miltų mišinį. Patriname tarp pirštų, kad susidarytų trupiniai. Įmušame kiaušinius ir viską išmaišome. Suminkykite tešlą. Tešlą padaliname į 2 dalis ir dedame į šaldytuvą.
2.
Rabarbarus ir braškes supjaustome nedideliais gabalėliais. suberiame į dubenį. Ant viršaus suberiame cukrų ir krakmolą.
3.
Orkaitę įkaitiname iki 170 C laipsnių. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir sutarkuojame dalį tešlos. Dedame kepti 15 min.
4.
Išimame indą iš orkaitės ir ant tešlos tolygiai paskirstome rabarbarų ir braškių masę. Ant viršaus užtarkuojame likusią dalį tešlos. Didiname temperatūrą iki 180 C laipsnių ir kepame 40 - 50 min (man užteko 40 min).
5.
Iškepusį pyragą atvėsiname ir gausiai apibarstome cukraus pudra. Labai skanu valgyti ir karštą su ledais, taip kaip dariau aš.
Patarimai:
Naudojau 24 cm skersmens kepimo formą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital