Trupininis rabarbarų ir obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Trupininis rabarbarų ir obuolių pyragas
Trupininis rabarbarų ir obuolių pyragas
Trupininis rabarbarų ir obuolių pyragas
Trupininis rabarbarų ir obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Dar tik keli metai, kai auginu pati rabarbarą, bet visuomet labai laukiu beprasidedančio jų derliaus. Jau firminė mano tapusi ir visos šeimos labai mėgstama braškių ir rabarbarų Dar tik keli metai, kai auginu pati rabarbarą, bet visuomet labai laukiu beprasidedančio jų derliaus. Jau firminė mano tapusi ir visos šeimos labai mėgstama braškių ir rabarbarų uogienė. Ir kiekvienais metais vis stengiuosi, ką nors nauja pagaminti su rabarbarais. Šiandien namai pakvipo trupininiu rabarbarų ir obuolių pyragu. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
3 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų rabarbarų
2 vienetai obuolių
120 gramų cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausiai išsiverdame įdarą. Rabarbarų kotus nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Obuolius taip pat nulupame, išspjauname sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais.
2.
Rabarbarus ir obuolius suberiame į prikaistuvį, suberiame cukrų ir kaitiname, kol obuoliai ir rabarbarai suminkštės. Suberiame krakmolą, gerai išmaišome ir kaitiname apie 5 min, kol įdaras sutirštės. Paliekame visiškai atvėsti.
3.
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir druska, kol masė pabals ir patrigubės.
4.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Įtarkuojame šaltą sviestą, vis padažant į miltus. Patriname tarp pirštų, kol išeis trupiniai. Supilame kiaušinių plaukinį ir užminkome tešlą.
5.
Tešlą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį dedame į šaldymo kamerą, kad gerai atšaltų. Tešla išklojame kepimo formos dugną ir šonus. Supilame rabarbarų ir obuolių įdarą. Užtarkuojame likusią, jau atšalusią tešlą.
6.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 45 min.
Patarimai:
Kepimo forma 24 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital