Trupininis pyragas su karamele arba "Tinginys ne tinginiams"

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Trupininis pyragas su karamele arba "Tinginys ne tinginiams"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Trupiniams reikės:
200g sviesto
2 kiaušinių
200gr grietinės
1 a.š. sodos
1 a.š. vanilinio cukraus
apie 400 gr miltų
galima dėti mėgstamų riešutų (šį kart aš nedėjau)
Klijams reikės:
Indelio saldinto sutirštinto pieno arba Rududu (aš kondensuotą viriau 2 valandas, su indeliu, neatidarius, svarbu,kad puode visuomet būtų vandens, vanduo turi būti iki pat skardinės viršaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Kambario temperatūros sviestą tiesiog ištriname su kiaušiniais, soda nugesinta grietine ar actu, vanilinį cukrų ir galiausiai sudedame miltus. Turi gautis vienalytė, minkšta tešla.
2. Suformuojame keletą kamuoliukų ir dedame į šaldiklį. Po valandos tešla būna kieta ir ją jau galima tarkuoti. Į kepimo skardą tiesiame kepimo popierių ir "burokine" tarka pritarkuojame trupinių. Šauname į 180° C įkaitintą orkaitę, kepam kol gražiai paruduos apie 15-20 minučių. Suberiame į dubenį. Taip darome kol iškeps visi trupiniai.
3. Kondensuotui pienui pavirus dvi ilgas valandas, indelį atsargiai atidarome ir supilame sutirštėjusį parudavusį kremą ant trupinių. Jei naudosite ir riešutus, suberkite ir juos. Gerai išmaišome.Jei masė gausis per kieta galite įdėti tirpinto sviesto.
4. Masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą (naudojau 24 cm skersmens) ir laikome kelias valandas ar per naktį šaldytuve. Skanaus!

AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital