Trupininis obuolių ir varškės pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Trupininis obuolių ir varškės pyragas
Trupininis obuolių ir varškės pyragas
Trupininis obuolių ir varškės pyragas
Trupininis obuolių ir varškės pyragas
Autorius apie receptą: Šis pyragas greitai ir lengvai pagaminamas. Tik kepamas gal kiek ilgiau, nei įprasta mums kepti obuolių pyragui. Bet jis vertas kiekvienos sugaištos minutės. Skanus, drėgnas, Šis pyragas greitai ir lengvai pagaminamas. Tik kepamas gal kiek ilgiau, nei įprasta mums kepti obuolių pyragui. Bet jis vertas kiekvienos sugaištos minutės. Skanus, drėgnas, saldus. Čia puikiai draugauja obuoliai ir varškė. Gražūs indai, gabalėlis pyrago, skani kava ir atokvėpio minutėlė. Ko gi daugiau reikia? Receptą radau Beatosvirtuve.lt svetainėje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
šiek tiek sviesto (formai patepti)
Trupiniams:
280 gramų kvietinių miltų
180 gramų sviesto (šalto)
50 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono
Varškės įdarui:
500 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 kilogramas obuolių
40 gramų cukraus (apytikriai, kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo)
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruošiame trupinius pyragui. Supilame miltus į dubenį. Šaltą sviestą įtarkuojame burokinę tarką, vis padažant į miltus. Suberiame cukrų, cinamoną. Patriname tarp pirštų, kad susidarytų smulkūs, šlapi trupiniai. Juos paliekame šaldytuve, kol ruošime įdarą.
2.
Varškės įdarui varškę sumaišome su cukrumi ir druska, įmušame kiaušinius ir viską sutriname maisto smulkintuvu, kad neliktų jokių gumulėlių.
3.
Obuolių įdarui nuplauname, nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Pabarstome cukrumi ir cinamonu.
4.
Į 24 cm skersmens kepimo formą įtiesiame kepimo popierių, šonus patepame sviestu. Į formos dugną beriame daugiau nei pusę trupinių ir tolygiai paskirstome. Ant viršaus sukrečiame varškės masę. Gražiai išlyginame paviršių. Sudedame obuolių skiltelės. Ant viršaus užbarstome likusius trupinius.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 15 min. Pyragui leidžiame šiek tiek pravėsti formoje.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital