Trupininis obuolių ir svarainių pyragas

AUTORIUS:
Angelė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Trupininis obuolių ir svarainių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai rudeniškai kvapnus trupininis pyragas su obuoliukais ir svarainiais. Mmm kaip skanu! Mes jį labiausiai mėgstame dar šiltą su ledais, bet skanus ir atvėsęs! Labai rudeniškai kvapnus trupininis pyragas su obuoliukais ir svarainiais. Mmm kaip skanu! Mes jį labiausiai mėgstame dar šiltą su ledais, bet skanus ir atvėsęs! Angelė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
220 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių (didesnių)
100 gramų sviesto
80 gramų cukraus
Įdarui:
2 vienetai obuolių (saldesnių, didesnių)
2 vienetai svarainių (nedidelių ar 1 didelio)
50 gramų cukraus (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek pravėsti.
2.
Tešlai kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi. Nuolat plakant, plona srovele supilti sviestą. Berti miltus, minkyti vienalytę tešlą.
3.
Iš tešlos suformuoti rutulį, dėti į maišelį ir į šaldytuvą, kol paruošime įdarą, apie 40 minučių.
4.
Pirmiausia įdarui paruošti svarainius: juos nuvalyti ir supjaustyti skiltelėmis. Kuo ploniau supjaustysite, tuo trumpiau juos reikės virti.
5.
Puode įkaitinti maždaug litrą vandens. Suberti cukrų ir maišyti, kol ištirps. Sudėti svarainius. Kaitinti, kol pradės virsnoti. Sumažinti kaitrą ir virti sirupe apie 20 - 30 minučių, kol pradės minkštėti. Paragaukite, ar nėra pernelyg rūgštu, jei reikia, berkite dar cukraus ir šiek tiek pakaitinkite. Išvirusius nukošti. Sirupo neišpilkite, juo galima gardinti arbatą.
6.
Obuolius nuvalyti ir supjausti kubeliais. Sumaišyti su svarainiais.
7.
Atvėsintą tešlą padalinti į dvi dalis: vieną mažesnę, kitą - didesnę.
8.
Didesnę dalį iškočioti ir dėti kepimo formos (naudojau 23 cm skersmens, nuimamais kraštais, kepimo popieriumi išklotu dugnu) dugne, suformuojant neaukštus kraštelius.
9.
Sudėti obuolių ir svarainių įdarą.
10.
Likusią tešlą sutrupinti arba stambiai sutarkuoti. Tolygiai užbarstyti ant įdaro.
11.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus - apačia) apie 40 minučių, kol paskrus viršus.
12.
Iškepusį palikti apie 10 minučių pastovėti sutvirtėti, tik tuomet pjaustyti.
Patarimai:
Tikslus įdarui naudojamas cukraus kiekis priklauso nuo svarainių, kuo jie geriau prinokę, tuo mažiau cukraus reikės. Taip pat ir su jų virimo laiku - kuo minkštesni, tuo reikės trumpiau apvirti.
AUTORIUS: Angelė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital