Trupininis juodųjų serbentų pyragas

AUTORIUS:
Ernesta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Trupininis juodųjų serbentų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų miltų
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus
1 kiaušinis
3 šaukštai šalto vandens
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Įdarui:
400 g juodųjų serbentų uogienės arba šviežių juodųjų serbentų, lengvai šakute patrintų su cukrumi
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir per burokine tarka sutarkuotu šaltu sviestu. Įmušame kiaušinį, įpilame 3 šaukštus šalto vandens ir viską sumaišome. Turi gautis tokia trupininė tešla, jog suspaudus trupinius tarp delnų, jie suliptų, bet patrynus juos tarp rankų liktų birūs. 2/3 tešlos beriame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus sudedame juoduosius serbentus (arba jų uogienę, jeigu uogienė skystoka, į ją įmaišykite šauktą krakmolo) ir ant viršaus beriame likusią tešlą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių (kol pyrago viršus bus gražiai, lengvai auksinės spalvos). Išėmę iš orkaitės leidžiame pyragui atvėsti ir sutvirtėti, o tada mėgaujamės!
AUTORIUS: Ernesta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Rima
2021-08-10 15:12
Labai skanus ir nesudetingas. Po sarbentu derliaus jau antri metai kepu ir toliau kepsiu :) galvoju ziema gal su saldytom uogom irgi pavyktu, reiks megint ATSAKYTI
Aleksandra
2023-07-16 21:02
Dariau su šaldytais serbentais - gavosi taip pat puikiai, kaip su šviežiai trintais! ATSAKYTI
Danute
2017-07-18 12:35
Tikrai skanus ir lengvas pagaminti pyragas, dariau su uogiene, labai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital