Triušio užkepėlė su kiaušinių bei ridikėlių salotomis ir šampano padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Triušio užkepėlė su kiaušinių bei ridikėlių salotomis ir šampano padažu
Triušio užkepėlė su kiaušinių bei ridikėlių salotomis ir šampano padažu
Autorius apie receptą: Gardžioji triušio užkepėlė su kiaušinių ir ridikėlių salotomis - sotu ir nesudėtinga paruošti. Tiekiama su ypatingu šampano padažu, kuris dar labiau pagardina kiekvieną Gardžioji triušio užkepėlė su kiaušinių ir ridikėlių salotomis - sotu ir nesudėtinga paruošti. Tiekiama su ypatingu šampano padažu, kuris dar labiau pagardina kiekvieną kąsnelį. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų triušienos kumpio
200 gramų saldžiųjų bulvių
200 gramų pastarnoko
200 gramų mocarela sūrio (kieto)
100 gramų rausvųjų svogūnų
100 gramų ropių
100 gramų cukinijų
50 gramų garstyčių
50 gramų svogūnų laiškų
50 gramų krapų
50 gramų alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
Salotoms:
50 gramų ridikėlių
50 gramų sultenių
2 vienetai kiaušinių baltymų (virtų)
30 gramų alyvuogių aliejaus
1 pundelis žalumynų (krapų, svogūno laiškų ir kitų mėgstamų)
pagal skonį druskos
Padažui:
250 gramų šampano
100 gramų sviesto
100 gramų daržovių
100 gramų grietinėlė, 36% riebumo
2 vienetai kiaušinių trynių (virtų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Užkepėlei triušiena supjaustoma mažais gabalėliais. Dedamos garstyčios, svogūnų laiškai, krapai, alyvuogių aliejus. Išmaišoma ir marinuojama, kol ruošiamos daržovės.
2.
Daržovės supjaustomos plonais griežinėliais. Marinuojamos su sviestu, smulkintais žalumynais. Pašlakstoma alyvuogių aliejumi, išmaišoma.
3.
Kepimo formoje sluoksniuojant dėliojamos daržovės ir triušiena. Kas ketvirtą griežinėlį dedamas mocarelos sūris.
4.
Paruošta užkepėlė kepama įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
5.
Salotoms ridikėliai supjaustomi griežinėliais, kiaušinių baltymai juostelėmis. Sumaišoma su žalumynais. Pagardinama druska, dedamos sultenės, įpilamas aliejus. Sumaišoma.
6.
Padažui ant sviesto kepami kiaušinių tryniai, smulkintos daržovės apie 10 minučių, kol gražiai apskrunda.
7.
Pilamas šampanas. Verdama apie 30 minučių. Supilama grietinėlė, po 5 minučių padažas sutrinamas trintuvu, perkošiamas per sietelį ir pagardinamas druska.
8.
Paruošta užkepėlė tiekiama su salotomis ir šampano padažu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital