Triušio kepenėlių paštetas

AUTORIUS:
Čiop Čiop
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Triušio kepenėlių paštetas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:

400 g triušienos kepenėlių
150 g kiaulienos šoninės, pjaustytos kubeliais
1 svogūno
2 stiklinių aliejaus
1 v. š. sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
6 šalavijų lapeliai, švieži
Šakelė rozmarino
1 batono
150 g kietojo sūrio
Truputis brendžio
1 stiklinės vyno
1 v. š. jogurto
Druskos
Pipirų, šviežiai maltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

Česnako skilteles nulupti, sutrinti ir užpilti stikline aliejaus.

Į keptuvę įpilti truputį aliejaus ir dėti šaukštą sviesto (tuomet sviestas neprisvils). Į ištirpintą sviestą sudėti šalavijo lapelius ir apkepti iki rudumo. Šalavijo lapus sudėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

Į tą patį aliejų sudėti kepti smulkintą svogūną, dėti truputį česnako, rozmarino šakelę. Šiek tiek apkepus svogūnams, sudėti šoninės kubelius, palaipsniui sudėti kepenėles, įpilti šiek tiek brendžio.

Kol kepa kepenėlės gaminamas čibatas. Batoną sulaužyti ir išdėlioti ant kepimo skardos, pabarstyti druskos, apšlakstyti česnakiniu aliejumi ir dėti į įkaitintą orkaitę 5 minutėms (naudoti grilio rėžimą). Apskrudusius batono gabaliukus pabarstyti kietuoju sūriu.

Kepenėles mentele pasmulkinti ( viduje turi būti kiek rausvos), dėti šaukštą jogurto, pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais. Keptuvę nuimti nuo ugnies.

Kol kepenėlės vėsta ruošiamas karamelizuotas vynas. Į sausą keptuvę suberti cukrų, supilti vyną ir kaitinti iki vienalytės masės. Sudėti apkepti iš abiejų pusių slyvų puseles.

Kepenėles sumalti virtuviniu kombainu ir paštetu aptepti čibato riekes, ant viršaus dėti karamelizuotas slyvas, skrudintus šalavijo lapelius ir viską apšlakstyti trupučiu aliejaus.

AUTORIUS: Čiop Čiop
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital