Triušienos paštetas įdomiau

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Triušienos paštetas įdomiau
Triušienos paštetas įdomiau
Triušienos paštetas įdomiau
Triušienos paštetas įdomiau
Autorius apie receptą: Šis paštetas skiriasi nuo tradicinių, nes ruošiamas ne iš kepenėlių, o iš triušienos kumpio. Vietoje triušienos, žinoma, tinka ir vištiena ar kita mėgiama švelnaus skonio Šis paštetas skiriasi nuo tradicinių, nes ruošiamas ne iš kepenėlių, o iš triušienos kumpio. Vietoje triušienos, žinoma, tinka ir vištiena ar kita mėgiama švelnaus skonio mėsa. Patiektas jis atrodo žavingai, o skonis nei kiek nenusileidžia išvaizdai. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
200 gramų triušienos kumpio (arba kitos neriebios mėsos)
100 gramų grietinėlės (naudojome “Dvaro” 35 proc. riebumo)
100 gramų sviesto (naudojome “Dvaro”)
100 gramų kaliaropių (arba ropių)
50 gramų svogūnų
50 gramų pastarnoko
50 gramų morkų
10 gramų česnako
10 gramų medaus (arba rudojo cukraus)
5 gramai šalavijo
5 gramai čiobrelių
5 gramai svogūnų laiškų (nebūtina)
pagal skonį druskos
Patiekiant:
100 gramų mėlynių uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Puode ant šiek tiek sviesto apkepinamas smulkintas svogūnas ir smulkiai kapotas česnakas.
2.
Dedama smulkinta triušiena ir dar šiek tiek pakepinama.
3.
Dedami smulkiai pjaustyti pastarnokai ir dar truputį pakepinama. Dedamos smulkintos morkos, svogūnų laiškai, čiobreliai, truputį pakepinama. Dedamos smulkintos kaliaropės ir dar šiek tiek pakepinama.
4.
Pilama grietinėlė ir viskas troškinama (vis pamaišant) ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštės, o didžioji dalis skysčio nugaruos (jeigu reikia, troškinant papildomai įpilkite šiek tiek vandens).
5.
Dedamas sviestas, medus ir viskas gerai sutrinama virtuviniu kombainu arba elektriniu trintuvu. Pagal skonį pagardinama druska.
6.
Perkošiama per sietelį, kad masė būtų visiškai vientisa.
7.
Paštetas dedamas į formą arba mažas formeles ir paliekamas šaldytuve sustingti (jeigu norite, kad sustingtų greičiau, dėkite į šaldiklį).
8.
Paštetas patiekiamas su mėlynių uogiene.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
RECEPTO DRAUGAS: Dvaro
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital