Triušiena smetoniškai

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Triušiena smetoniškai
Triušiena smetoniškai
Triušiena smetoniškai
Autorius apie receptą: Sultinga triušiena pagal senų laikų receptą. Triušiena patiekiama su bulvių - moliūgų koše ir keptais burokėliais, kas suteikia šiam patiekalui dar įvairesnių skonio Sultinga triušiena pagal senų laikų receptą. Triušiena patiekiama su bulvių - moliūgų koše ir keptais burokėliais, kas suteikia šiam patiekalui dar įvairesnių skonio spalvų. (...daugiau) Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 vienetas triušio šlaunelės
1 vienetas morkų
0.5 vieneto salierių
100 mililitrų grietinėlės
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal poreikį aliejaus (arba sviesto)
Garnyrui:
200 gramų sviestinio moliūgo
100 gramų bulvių
25 gramai sviesto
25 mililitrai pieno
Salotoms:
200 gramų burokėlių
50 gramų svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį aliejaus (arba sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Triušio šlaunelė įtrinama prieskoniais, druska ir pipirais. Dedama į puodą, užpilama vandeniu ir troškinama iki mėsa suminkštės.
2.
Kol troškinasi, šiaudeliais supjaustomos morkos ir salierai. Daržovės pakepinamos ant šiek tiek sviesto arba aliejaus.
3.
Šlaunelei baigiant troškintis, sudedamos pakepintos daržovės ir įpilama pagal grietinėlės. Ant nedidelės ugnies dar patroškinama 5-7 minutes.
4.
Moliūgai ir bulvės supjaustomos gabalėliais ir verdama, kol daržovės suminkštės. Išvirus daržovės nukošiamos ir sutrinamos bulvių trintuve. Pilamas karštas pienas, dedamas sviestas ir dar kartą sutrinama.
5.
Svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas keptuvėje ant sviesto arba aliejaus iki bus auksinės spalvos. Dedami kubeliais pjaustyti burokėliai, pagardinama druska bei pipirais, dar galima įdėti mėgiamų prieskonių ir maišant pakepinama 7-10 minučių.
6.
Triušio šlaunelė patiekiama su moliūgų koše ir burokėlių garnyru. Galima dar pagardinti mėgiamais žalumynais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Sviestinis moliūgas yra ne toks vandeningas kaip paprastas moliūgas. Jeigu naudotumėte paprastą, padidinkite bulvių proporciją, jog košė per daug nesuskystėtų.
AUTORIUS: Aušra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rolandas
2020-03-02 00:12
Puikai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital