Trinta saldžių bulvių sriuba su morkomis ir kokoso pienu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Trinta saldžių bulvių sriuba su morkomis ir kokoso pienu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skani, kremiška ir labai maistinga sriuba. Saldžių bulvių ir kokoso pieno derinys yra klasika, kuri visada pasiteisina, o morkos suteikia sriubai papildomą skonių paletę. Be galo skani, kremiška ir labai maistinga sriuba. Saldžių bulvių ir kokoso pieno derinys yra klasika, kuri visada pasiteisina, o morkos suteikia sriubai papildomą skonių paletę. Vietoje saldžios bulvės galima naudoti ir paprastą bulvę (tik ne vieną, o dvi vidutines), bet su saldžia bulve man daug skaniau. Kartais vietoje morkų dedu kubeliais pjaustytą moliūgą, tik jį prieš tai paskrudinu orkaitėje iki suminkšėja ir dedu jau pačioje sriubos virimo pabaigoje. O jeigu norite šiek tiek Azijos virtuvės tonų, baigiant sriubai virti papildomai įdėkite šaukštą kario pastos, šlakelį žuvies padažo ir truputį aitriosios paprikos miltelių - irgi labai vykęs derinukas. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas saldžiųjų bulvių
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
200 mililitrų kokosų pieno (riebesnio)
1 stiklinė vandens (arba sultinio)
1 šlakelis citrinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuskustą saldžią bulvę bei morkas supjaustau kubeliais, sudedu į puodą ir užpilu kokoso pienu bei vandeniu (arba sultiniu, jeigu turiu naminio). Užvirinu ir verdu ant vidutinės ugnies iki daržovės suminkštėja.
2.
Tada rankiniu elektriniu trintuvu tiesiai puode viską sutrinu iki kreminės konsistencijos. Pakoreguoju tirštumą iki norimo įpildama dar šiek tiek vandens arba sultinio. Aš mėgstu labai tirštas sriubas, tad kartais papildomai vandens net ir visai nepilu, bet drąsiai galite skysčio kiekį keisti pagal save.
3.
Pagal skonį pagardinu sriubą druska ir pipirais, įspaudžiu šlakelį citrinos sulčių, kartais dar įberiu žiupsnelį kario prieskonių, kurie čia irgi labai tinka. Dar kartą sriubą užvirinu, o tada jau pilstau į lėkštes ir valgome.
4.
Patiekiant galima papuošti trupučiu kokoso pieno, pabarstyti žalumynais (labai tinka kalendros arba petražolės).
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Giedre
2022-03-08 16:34
Oi kokio skanumo! As viriau darzoves vistienos sultinyje su svogunu ir 5 skilt cesnako, zinoma viska sutrynus skonis top top! ATSAKYTI
Karolina
2020-01-18 18:00
Smaliziams rekomenduoju paragauti :) Ir manau vaikam labai patiktu. ATSAKYTI
Kristina J.
2018-10-12 19:22
Labai skani sriuba! Nors mano draugui buvo per saldi ;) ATSAKYTI
Dovilė
2018-10-15 18:15
Ši sriuba yra skonio reikalas turbūt :) Mėgstantiems saldžias bulves ji dažniausiai patinka net labai, o nemėgstantiems saldžių bulvių salstelėjimo, nepatinka ir ši sriuba. Aš ją dievinu, o va mano antrai pusei ji irgi per saldi atrodo :) Kai darau mums abiems, vietoje morkų įdedu konservuotų trintų pomidorų ir šiek tiek čiliuko. Rūgštelė bei aštrumas atsveria saldumą ir sriuba būna kitokia, bet irgi skani :) ATSAKYTI
Kristina
2018-06-06 17:46
Skani sriubyte, nors gamindavau visada iprastas sovietiniam lietuviui sriubas, surias su pakepinta mesyte svogunu ir t.t., labai patiko sis saldokas sveikuoliskas trintuolis:) virsiu dar tikrai:) ATSAKYTI
Lina
2018-01-18 17:48
Ačiū už puikų receptuką, 2 mėn. išlaikiau nupirktas saldžią šias bulves, vis nesugalvojau kaip jas paruošti, ši sriubytė pranoko visas ankščiau virtas trinta sriubas, einu vėl virti. Superinė, kaip sako - kartą paragavus negali sustot!!! ATSAKYTI
Ugnė
2018-01-15 19:10
Labai labai skani sriubytė!!! Aš dar į išvirusią sriubą įpyliau šaldytų žirnelių ir tuomet viską sutryniau!!!! Ačiū Dovilei!!! ATSAKYTI
Dovilė
2018-01-16 13:23
Labai smagu, kad sriubytė patiko, mano ji irgi viena mėgstamiausių. Saldi bulvė - neįtikėtino universalumo daržovė :-) Bei dėkui už žirnelių mintį, kitąsyk virdama būtinai ją išbandysiu! :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital