Trinta saldžių bulvių sriuba su morkomis ir kokoso pienu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Trinta saldžių bulvių sriuba su morkomis ir kokoso pienu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skani, kremiška ir labai maistinga sriuba. Saldžių bulvių ir kokoso pieno derinys yra klasika, kuri visada pasiteisina, o morkos suteikia sriubai papildomą skonių paletę. Be galo skani, kremiška ir labai maistinga sriuba. Saldžių bulvių ir kokoso pieno derinys yra klasika, kuri visada pasiteisina, o morkos suteikia sriubai papildomą skonių paletę. Vietoje saldžios bulvės galima naudoti ir paprastą bulvę (tik ne vieną, o dvi vidutines), bet su saldžia bulve man daug skaniau. Kartais vietoje morkų dedu kubeliais pjaustytą moliūgą, tik jį prieš tai paskrudinu orkaitėje iki suminkšėja ir dedu jau pačioje sriubos virimo pabaigoje. O jeigu norite šiek tiek Azijos virtuvės tonų, baigiant sriubai virti papildomai įdėkite šaukštą kario pastos, šlakelį žuvies padažo ir truputį aitriosios paprikos miltelių - irgi labai vykęs derinukas. (...daugiau) Dovilė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas batatų (saldžiųjų bulvių)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
200 mililitrų kokosų pieno (riebesnio)
1 stiklinė vandens (arba sultinio)
1 šlakelis citrinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuskustą saldžią bulvę bei morkas supjaustau kubeliais, sudedu į puodą ir užpilu kokoso pienu bei vandeniu (arba sultiniu, jeigu turiu naminio). Užvirinu ir verdu ant vidutinės ugnies iki daržovės suminkštėja.
2.
Tada rankiniu elektriniu trintuvu tiesiai puode viską sutrinu iki kreminės konsistencijos. Pakoreguoju tirštumą iki norimo įpildama dar šiek tiek vandens arba sultinio. Aš mėgstu labai tirštas sriubas, tad kartais papildomai vandens net ir visai nepilu, bet drąsiai galite skysčio kiekį keisti pagal save.
3.
Pagal skonį pagardinu sriubą druska ir pipirais, įspaudžiu šlakelį citrinos sulčių, kartais dar įberiu žiupsnelį kario prieskonių, kurie čia irgi labai tinka. Dar kartą sriubą užvirinu, o tada jau pilstau į lėkštes ir valgome.
4.
Patiekiant galima papuošti trupučiu kokoso pieno, pabarstyti žalumynais (labai tinka kalendros arba petražolės).
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Lina
2018-01-18 17:48
Ačiū už puikų receptuką, 2 mėn. išlaikiau nupirktas saldžią šias bulves, vis nesugalvojau kaip jas paruošti, ši sriubytė pranoko visas ankščiau virtas trinta sriubas, einu vėl virti. Superinė, kaip sako - kartą paragavus negali sustot!!! ATSAKYTI
Ugnė
2018-01-15 19:10
Labai labai skani sriubytė!!! Aš dar į išvirusią sriubą įpyliau šaldytų žirnelių ir tuomet viską sutryniau!!!! Ačiū Dovilei!!! ATSAKYTI
Dovilė
2018-01-16 13:23
Labai smagu, kad sriubytė patiko, mano ji irgi viena mėgstamiausių. Saldi bulvė - neįtikėtino universalumo daržovė :-) Bei dėkui už žirnelių mintį, kitąsyk virdama būtinai ją išbandysiu! :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis