Trinta moliūgų sriuba su kokoso pienu ir rūkyta lašiša

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Trinta moliūgų sriuba su kokoso pienu ir rūkyta lašiša
Trinta moliūgų sriuba su kokoso pienu ir rūkyta lašiša
Trinta moliūgų sriuba su kokoso pienu ir rūkyta lašiša
Autorius apie receptą: Trinta moliūgų sriuba – ryškiaspalvė rudens karalienė. Šiandien su šilkiniu kokoso pieno švelnumu ir sūria rūkytos lašišos nata. Iš didžiulės moliūgų rūšių Trinta moliūgų sriuba – ryškiaspalvė rudens karalienė. Šiandien su šilkiniu kokoso pieno švelnumu ir sūria rūkytos lašišos nata. Iš didžiulės moliūgų rūšių įvairovės, mano mėgstamiausi yra Butternut ir Hokkaido. Visų pirmiausia man patinka, kad šių abiejų moliūgų rūšių vaisiai neužauga labai dideli, tad šiandien man verdant sriuba iš vieno moliūgo, visai nereikia sukti galvos apie tai, ką teks gaminti iš kitos jo pusės, kaip būna naudojant didžiuosius moliūgus. Abu šie moliūgai nuo kitų savo kolegų išsiskiria ir savo skoniu. Butternut skonis yra gana švelnus, iš tiesų, truputį primenantis riešutą, o štai Hokkaido skonis yra kiek intensyvesnis ir jo spalva kiek ryškesnė. Geriausia Hokkaido savybė yra ta, kad jo nereikia lupti – šį moliūgą galima gaminti su lupena, tiksliau ne tik galima, bet ir reiktų. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų moliūgų (pjaustyto kubeliais)
400 mililitrų kokosų pieno
100 gramų rūkytos lašišos filė (pjaustytos kubeliais)
1 vienetas svogūnų (pjaustyto kubeliais)
2 šaukštai aliejaus (kepimui)
šiek tiek druskos
šiek tiek svogūnų laiškų (smulkintų, serviruojant, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Puode įkaitinkite aliejų, kepkite jame svogūnus, kol šie suminkštės ir lengvai pagels. Sudėkite moliūgą, pakaitinkite minutėlę ir užpilkite kokoso pienu, bei stikline vandens. Pasūdykite ir virkite ant lengvos ugnies, kol moliūgas bus visai minkštas.
2.
Sutrinkite elektrine grūstuve, jei sriuba kiek per tiršta, įpilkite dar lašelį vandens.
3.
Padalinkite į lėkštes, apiberkite rūkytos lašišos gabalėliais ir smulkintais svogūnų laiškais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis