Trijų rūšių kava

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Trijų rūšių kava
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
<div class="ingredients">
<p style="text-align: justify;">Ruošiant kavą kavavirėje arba filtruotą kavą, būtina pilti tik šviežią vandenį. Jei vanduo kietas, jį reikia perfiltruoti arba užvirinus dar pavirti 2 minutes, o tik tada užplikyti filtre esančią kavą. Vienam puodeliui imti vieną porciją arba vieną šaukštą kavos (paprastai kavavirėse būna ir kavos saikas). Šių taisyklių būtina laikytis, norint paruošti kavą pagal šiuos receptus.</p>

<strong> </strong>
<h2>Vežikų kava</h2>
<p style="text-align: justify;"><strong> </strong>Tai mėgstamas XIX-jo ir XX-jo amžiaus pradžios Vienos vežikų gėrimas. Į karščiui atsparią stiklinę įdėti šaukštelį, du trečdalius stiklinės pripilti užplikytos verdančios kavos ir papuošti plakta grietinėle. Apibarstyti kavos pupelėmis arba žiupsneliu maltos kavos. Pagardinti cukrumi. Tiekti su stikline šalto vandens.</p>
<p style="text-align: justify;"><span id="more-4032"> </span></p>

<h2>Rusiška kava</h2>
<p align="left"><strong> </strong>Šis pavadinimas atsirado todėl, kad kava buvo gardinama rusiška degtine. Išvirti 1/4 l kavos, pagardinti 4 šaukšteliais cukraus, įpilti 1/4 l stipraus raudonojo vyno ir dar kartą užvirinti. Įpilti 4 šaukštus degtinės ir vėl užvirinti. Paruoštą kavą supilstyti į puodukus arba karščiui atsparias stiklinaites. Gerti karštą.</p>

<h2>Imperatoriaus melanžas</h2>
<p style="text-align: justify;"><strong> </strong>Šį gėrimą galima ruošti įvairiais būdais, bet visada būtina dėti trynį.
Į kiekvieną stiklinę suleisti po trynį ir išplakti su 1 šaukšteliu šalto vandens, įkrėsti 3 šaukštus karštos grietinės, išmaišyti, pagardinti 2 šaukšteliais cukraus ir karšta kava (filtruota arba virta kavavire). Galima įpilti šlakelį konjako arba tiekti jį atskirai. Jei ruošiama daugiau melanžo, dideliame inde visus trynius patariama plakti su cukrumi bei vandeniu tol, kol ištirps cukrus. Paskui gėrimą supilstyti į puodukus, pagardinti kava ir grietine, taip tryniai nesutirštės.

</div>
<div class="recipe_make">
<h2></h2>
</div>
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital