Autorius apie receptą:
Paruošti labai paprasta, o jo skonis puikus - kremas šiek tiek sviestinis, šiek tiek šokoladinis ir labai gardus. Labai pamėgau naudoti įvairiausiems pyragams, pvz., tiesiog
Paruošti labai paprasta, o jo skonis puikus - kremas šiek tiek sviestinis, šiek tiek šokoladinis ir labai gardus. Labai pamėgau naudoti įvairiausiems pyragams, pvz., tiesiog pertepti keptus sluoksniuotos tešlos lakštus, šiek tiek paspausti ir palaikyti šaldytuve. Tokiu kremu tinka pertepti tortus, įpurkšti į plikytus pyragaičius. Turėkite omenyje, kad kremas nėra labai tvirtas, išlieka gana skystas ir todėl papuošimams jis netiks.
(...daugiau)(...mažiau)
Ingrida
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
380 gramų
balto šokolado
190 gramų
sviesto
(kambario temperatūros)
120 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Grietinėlę supilti į puodą ir šildyti ant nedidelės kaitros beveik iki užvirimo (neužvirinti).
2.
Sudėti gabalėliais laužytą šokoladą ir, nuolat maišant, kaitinti ant nedidelės kaitros, kol visiškai ištirps.
3.
Puodą nuimti nuo kaitros, sudėti kambario temperatūros sviestą ir maišyti, kol sviestas ištirps bei visi ingredientai susijungs. Kremą atvėsinti iki kambario temperatūros, tuomet 2 valandoms dėti į šaldytuvą.
4.
Atvėsintą kremą perplakti elektriniu plakikliu. Plakti apie minutę, kol kiek pabals ir taps šiek tiek puresnis.
5.
Viskas, dabar jau galima tepti kremu pertepti pyragą!