Traškūs žuvies kepsneliai alaus tešloje

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Žuvis alaus tešloje
Žuvis alaus tešloje
Žuvis alaus tešloje
Autorius apie receptą: Super gardu, o žuvis iškepa be galo minkšta ir sultinga. O kuomet šalia žuvies yra keptų bulvyčių ir padažo - tiesiog pasaka. Prie taip iškeptos žuvies labai tinka Tartar Super gardu, o žuvis iškepa be galo minkšta ir sultinga. O kuomet šalia žuvies yra keptų bulvyčių ir padažo - tiesiog pasaka. Prie taip iškeptos žuvies labai tinka Tartar padažas. Žuvį taip pat galite patiekti su citrinos skiltele. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų menkių filė
230 gramų šviesaus alaus
175 gramai miltų
0.5 vieneto citrinų
4 šaukštai miltų (apvoliojimui)
1 šaukštelis sodos
3/4 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
6 vienetai bulvių (vidutinių dydžio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
175 g miltų sumaišome su kepimo soda, druska ir pipirais. Pamažu supilame alų ir išmaišome. Tešla turi būti tiršta, tad viso alaus gali ir neprireikti. Tešlą maišome, kol nebelieka gumulėlių. Tuomet supilame 0,5 citrinos sultis, gerai išmaišome. Paliekame tešlą pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošime bulves ir žuvį.
2.
Į lėkštę beriame 4 šaukštus miltų ir apvoliojame žuvies file. Atidedame į šalį.
3.
Nuskutame bulves, supjaustome storais šiaudeliais ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
4.
Keptuvėje ant vidutinės silpnesnės ugnies įkaitiname pakankamai aliejaus kepti bulvėms (aliejus turėtų apsemti bulves). Sudedame pusę ar trečdalį bulvių šiaudelių (priklausomai nuo keptuvės dydžio) ir kepame, kol bulvių vidus suminkštėja, o išorė pasidaro traški (nereikia, kad bulvės apskrustų). Iškepusias bulves sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Po to apibarstome druska pagal skonį.
5.
Švarioje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Imame po 1 žuvies file, įmerkiame į tešlą (tešla turi pilnai padengti visą file gabalėlį) ir dedame į įkaitintą aliejų. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Iškepusią žuvies file dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visus file gabalėlius.
6.
Žuvį patiekiame su keptomis bulvytėmis ir mėgstamais padažais. Kepta žuvis ir bulvytės skaniausi iškart iškepti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital