Traškūs žemaičių blynai su kalakutiena ir sūriu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Žemaičių blynai su kalakutiena
Autorius apie receptą: Šiandien karaliauja žemaičių blynai, senokai jau juos išties gaminau ir šią įdėją "pametėjo" man vyras. Ar gali žemaičių blynai nepatikti? Manau, kad ne. Žodžiu, pavyko Šiandien karaliauja žemaičių blynai, senokai jau juos išties gaminau ir šią įdėją "pametėjo" man vyras. Ar gali žemaičių blynai nepatikti? Manau, kad ne. Žodžiu, pavyko skanučiai, o vyras sako: "nėr prie ko prisikabinti, kokie skanūs". (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
450 gramų kalakutienos (smulkintos)
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai mocarela sūrio (tarkuoto)
pagal skonį prieskonių paukštienai
pagal skonį džiovintų žolelių mišinio
Tešlai:
8 vienetai bulvių
1 vienetas kiaušinių (L dydžio)
4 šaukštai miltų
1 šaukštelis prieskonių bulvėms
pagal poreikį džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kalakutieną su smulkintu svogūnu pakepiau keptuvėje įkaitintame aliejuje, pagardinau prieskoniais, druska. Galiausiai sudėjau sūrį ir išmaišiau.
2.
Bulves išviriau su druska ir sutryniau trintuvu. Į bulvių masę įmušiau kiaušinį, subėriau miltus, prieskonius ir išmaišiau. Jeigu masė labai lipni, įdėkite šaukštą miltų, bet nepersistenkite, nes kitaip žemaičiai bus guminiai.
3.
Formuokite blynelius drėgnomis rankomis - gnybkite bulvių masės suplokite delne į paplotėlį, į vidurį dėkite įdaro, užspauskite kraštus, abiem delnais formuokite blyną. Apvoliojau džiūvesėliuose. Paruoštus žemaičių blynus apkepiau keptuvėje su aliejumi.
4.
Apkeptus žemaičių blynelius perdėjau ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepiau 180 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Patiekiau su grietine ir sviesto padažu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Laura
2022-01-28 14:56
Ar bulves reikia virti butinai su lupenom ar galima ir be lupenu? ATSAKYTI
Neringa
2018-06-05 18:33
Turetu buti skanumelis. O kaip darete sviesto padaza? ATSAKYTI
Rasa
2018-06-06 09:44
Nežinau, kaip Audronė daro, bet aš gaminu taip: lygiomis dalimis pašildau sviestą su grietine prikaistuvyje, vis pamaišant, kol sviestas ištirps ir viskas susijungs. Jeigu norisi, papildomai galima truputį pasūdyti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital