Traškūs vištienos sparneliai su Buffalo padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Traškūs vištienos sparneliai su padažu
Autorius apie receptą: Traškūs sparneliai puikiai dera su šaltu alumi, tad savaitgalio pasisėdėjimui, prie filmo ar varžybų turėsite idealų užkandį. Sparneliai nepavykti tiesiog negali, nes jų Traškūs sparneliai puikiai dera su šaltu alumi, tad savaitgalio pasisėdėjimui, prie filmo ar varžybų turėsite idealų užkandį. Sparneliai nepavykti tiesiog negali, nes jų pagaminimas yra super paprastas. Buffalo padažui pagaminti rinkitės skystą, aštrų, raudoną padažą, be jokių daržovių gabalėlių. Dažniausiai tokie padažai būna meksikietiški, pagaminti aitriųjų paprikų pagrindu. Vištienos sparnelius galite kepti ir nesupjaustytus, tačiau supjaustytus į dalis sparnelius patogiau (ir smagiau) valgyti. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo vištienos sparnelių (supjaustytų į 2 dalis, be smailiosios sparnelio dalies)
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis druskos
šiek tiek aliejaus
Padažui:
110 mililitrų aštraus padažo (raudono, skysto)
60 gramų sviesto
1 šaukštelis rudojo cukraus
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sparnelius nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Tada sudedame į dubenį, užberiame kukurūzų krakmolo ir gerai išmaišome, kad visi sparneliai juo tolygiai pasidengtų.
2.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir patepame šlakeliu aliejaus. Išdėliojame sparnelių dalis, kad neliestų vienas kito.
3.
Šauname į iki 120 C laispnių įkaitintą orkaitę, apatinę orkaitės lentyną. Kepame 30 minučių. Tada kepimo skardą perkeliame į vidurinę lentyną, orkaitės kaitrą padidiname iki 220 C ir kepame dar 35-45 min, kol sparneliai įgauną auksinę spalvą.
4.
Kol kepa sparneliai pasigaminame padažą. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Supilame aštrų padažą, pagardiname cukrumi bei druska, išmaišome ir kaitiname, kol cukrus ištirpsta. Tada paliekame stovėti šiltai, kol iškeps sparneliai.
5.
Iškepusius sparnelius išimame iš orkaitės, sudedame į didelį dubenį ir sumaišome su šiltu padažu. Iškart patiekiame.
Patarimai:
Prie sparnelių labai tinka švieži morkų ir saliero stiebų gabalėliai.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Anželika
2018-11-16 17:33
Kokį būtent padaža naudojate prie šių sparnelių? ATSAKYTI
Liucija
2018-12-03 23:32
Aš dažniausiai naudoju padažus pavadinimu "Tapatio" arba "Valentina" (tai meksikietiški aštrūs, skysti padažai). Dar iš tokių pačių tinka "Franks red hot", "Cholula". Nesu tikra ar šių firmų padažų yra Lietuvoje, bet tikrai turėtų būti kažkas panašaus :) Esmė, kad padažas būtų aštrus, pagamintas aštriųjų paprikų pagrindu ir skystas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital