Traškūs riešutiniai sausainiai be kvietinių miltų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Riešutiniai sausainiai be kvietinių miltų
Riešutiniai sausainiai be kvietinių miltų
Riešutiniai sausainiai be kvietinių miltų
Autorius apie receptą: Gliuteno netleruojantys žino, kad parduotuvėse GF sausainių kainos kosminės, o skonis toks so so. Tai štai, iškepiau puikius sausainius ne tik be gliuteno, bet ir Gliuteno netleruojantys žino, kad parduotuvėse GF sausainių kainos kosminės, o skonis toks so so. Tai štai, iškepiau puikius sausainius ne tik be gliuteno, bet ir augalinės kilmės. Viduje – minkšti, išorėje – traškūs ir trapūs. Skanu buvo visiems – tame tarpe ir tiems, kurie valgo viską! (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 stiklinė žemės riešutų sviesto
3/5 stiklinės avižinių miltų (arba migdolų miltų)
0.5 stiklinės rudojo cukraus
1/4 stiklinės pieno (naudojau migdolų)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo miltelių (naudojau be glitimo)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje labai gerai išmaišome riešutų sviestą su cukrumi ir vanile.
2.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską. Sausą mišinį beriame ant šlapio ir gerai išmaišome. Pilame pieną, gerai išmaišome.
3.
Į kepimo skardą dedame po tešlos rutuliuką, kurį paspaudžiame šakute.
4.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 8 – 10 minučių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Laura
2022-09-24 18:01
Kadangi nera surisejo, tad siltu valgyti neiseina apskritai. Pravesus galima valgyti su sauksteliu, nes trupa. ATSAKYTI
Laura
2022-09-25 17:53
Papildau. Tik visai saltus imanoma valgyti. ATSAKYTI
No
2021-09-25 19:34
Avižos turi glitimo ATSAKYTI
Valerija
2021-09-27 09:34
Avižos glitimo pačios iš savęs tikrai neturi. Kartais avižos apdorojamos ta pačia įranga, kuria apdorojami ir kviečių produktai, todėl, dėl sąlyčio, avižos kartais gali turėti glitimo turinčių produktų pėdsakų, tas paprastai būna nurodyta ant pakuotės. ATSAKYTI
Lina
2021-06-02 18:54
Ačiū, puikiai pavyko!
Kartosim. ATSAKYTI
Ruta
2018-11-15 15:04
Dėkoju už receptą. Vaikai alergiški kviečiams, kiaušiniams ir pienui. Labai skanu, nors kai ką dariau savaip- naudojau kokoso žiedų cukrų, o vietoje pieno- kokosų jogurtą. Dėjau vos mažiau miltų. Tiesa, traškūs jie tampa tik kai atvėsta. Sausainiams duočiau 10 balų!!! Įdomu kaip įvertins vaikai po darželio- palikau jiems pusę tešlos- gaminsime kartu ATSAKYTI
Egle
2018-02-25 16:56
O ar tinka aviziniai dribsniai vietoje aviziniu miltu? ATSAKYTI
Agnė
2018-02-25 18:59
Aš dažnai avižinius dribsnius naudoju vietoje avižiniu miltų, tik juos kuo smulkiau sumalu kavamale ATSAKYTI
Marija
2018-02-01 20:03
Gal galite visus kiekius parasyti normaliai gramais? ATSAKYTI
Dina
2018-02-01 20:51
Bet juk visi kiekiai čia proporcingi - imkite bet kokį puodelį ir juo pamatuokite :) Suprasčiau, kad kažkas būtų gramais, kažkas stiklinėmis, o dabar juk paprasta :) ATSAKYTI
Mantas
2018-11-06 22:47
3/5 kiek cia gaunasi stiklines? ATSAKYTI
Laima
2018-11-07 09:52
3/5 yra trys penktadaliai stiklinės, tai truputį daugiau nei pusė arba apie 140 ml :) ATSAKYTI
Eugenijus
2020-06-03 17:55
O stiklinė 200ml? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital