Traškūs obuolių žiedai tešloje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Obuolių žiedai tešloje
Obuolių žiedai tešloje
Obuolių žiedai tešloje
Obuolių žiedai tešloje
Autorius apie receptą: Kartais man norisi kažko tokio jaukaus ir paguodžiančio, bet greito. Lauke lyja, tad mano draugas yra šiltas pledas ir garuojantis karšto šokolado puodelis. O kas prie jo? Obuolių Kartais man norisi kažko tokio jaukaus ir paguodžiančio, bet greito. Lauke lyja, tad mano draugas yra šiltas pledas ir garuojantis karšto šokolado puodelis. O kas prie jo? Obuolių žiedų spurgos, greitos, kaip patys gardžiausi močiutės blynai – idealus savaitgalio kepinys. Vėliau iš spintos trauksiu guminius batus, visgi eisiu pasivaikščioti, o kai grįšiu manęs lauks dar keletas spurgučių. Jos jau bus gerai atvėsusios, na bet nieko tokio, mane sušidys dar vienas karšto šokolado puodelis. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
250 gramų miltų
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 litras aliejaus (kepimui)
3 šaukštai cukraus (apvoliojimui)
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
2.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sumaišykite su pienu, pamažu įmaišykite į miltų mišinį.
3.
Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki stangrių putų, atsargiai įmaišykite į tešlą.
4.
Obuolius nulupkite. Jei turite įrankį obuolių šerdelėms pašalinti, bus gera proga jį panaudoti, o jei ne tada bulvių skustuvu pašalinkite obuolio šerdelę taip, kad vietoje jos liktų skylė, tada supjaustykite obuolius pusės centimetro storio griežinėliais.
5.
Aliejų įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Obuolio griežinėlius gerai nusausinkite virtuviniu popieriumi, merkite į tešlą. Tešla kepdama išsipūs, tad nesistenkite per daug padengti obuolio, jei bus per daug tešlos spurga keps ilgiau, paviršius labai paruduos, o viduje gali likti neiškepusios tešlos. Kepkite įkaitusiame aliejuje apie 1 minutę iš kiekvienos pusės, iškelkite kiaurasamčiu ir padėkite ant virtuvinio popieriaus nuvarvėti. Jei tešla ruduoja per greitai, aliejus yra per karštas, sumažinkite kaitrą.
6.
Dar šiltas spurgas apvoliokite cukrumi. Taip paruoškite visus obuolių žiedus. Apiberkite dar trupučiu cukraus pudros ir mėgaukitės šiomis spurgutėmis dar šiltomis!
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Ovidija
2018-11-14 10:38
Labai skanus, aciu uz gera recepta ATSAKYTI
laimute
2018-11-10 12:40
nieko gero nesigavosi blynai visai ne traskus ir neissipute. ATSAKYTI
Loreta
2018-11-13 09:32
O ingredientus tiksliai matavote? Nes man pavyko panašiai kaip autorės nuotraukoje. Svarbu, kad tešla nebūtų per skysta, nes skirtingi miltai brinksta skirtingai, tad gali kiekis varijuoti. Ir aliejus būtinai turi būti gerai įkaitęs (bet jokiu būdu ne rūkti), nes jeigu dėsite į per vėsų, tik prisigers riebalų ir nebus traškumo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital