Traškūs marinuoti agurkėliai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Traškūs marinuoti agurkėliai
Traškūs marinuoti agurkėliai
Traškūs marinuoti agurkėliai
Autorius apie receptą: Man jau taip yra, arba aš turiu agurkų, bet neturiu taip vadinamos "šluotos" jų rauginimui arba atvirkščiai. Tad parduotuvėje nusipirkau sausų prieskonių agurkų rauginimui. Man jau taip yra, arba aš turiu agurkų, bet neturiu taip vadinamos "šluotos" jų rauginimui arba atvirkščiai. Tad parduotuvėje nusipirkau sausų prieskonių agurkų rauginimui. Kai netikėtai man atvežė agurkų iš sodybos, stipriai galvos nesukau, nes prieskoniai jau buvo spintelėje. Nemeluosiu, šį agurkų marinavimo būdą radau viename internetiniame puslapyje, tarp komentarų, jį išsisaugojau ir dabar jį išmėginau. P. Aldonai, kuri pasidalino šiuo receptu, didelis ačiū. Tiesa, kaip man agurkai stovės žiemą, nežinau, nes tai mano kaip ir eksperimentas (pasak Aldonos, jie puikiai išsilaiko visą žiemą). Mes agurkus jau paragavome, nes stiklainį, matyt, buvau blogai užsukusi ir iš jo išbėgo vanduo - būna ir tokių liapsusų. Agurkai nuostabaus skonio, traškūs, na, vienu žodžiu - super. Belieka tikėtis, kad likę stiklainiai su agurkais stovės gerai, " neiššaudys" ir bus tokie pat gardūs, o gal net dar gardesni. Man šis agurkų marinavimo būdas pats paprasčiausias, pats lengviausias, o ir agurkai, vėl pasikartosiu, labai labai skanūs. O dabar skubu pasidalinti receptu. Jei jūs esate bandę šį agurkų marinavimo būdą, pasidalinkite atsiliepimais, kurių lauksiu su nekantrumu. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų
1 šaukštas prieskonių rauginimui mišinio (naudojau agurkų)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas druskos
1 šaukštas acto
4 vienetai juodųjų pipirų (grūdeliais)
pagal poreikį vandens (šalto ir verdančio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įpilti šalto vandens, sudėti agurkus ir palaikyti porą valandų. Tuomet agurkus supjaustyti griežinėliais.
2.
Dangtelius iškaitinti, stiklainius išplauti sodos tirpalu
3.
Į stiklainius sluoksniuojant dėti agurkus, berti prieskonius, cukrų, druską, pipirus ir įpilti acto.
4.
Į stiklainius su agurkais pripilti verdančio vandens.
5.
Stiklainius užsukti dangteliais ir krestelėti, kad druska ir cukrus ištirptų, tuomet apversti kakleliais į apačią.
6.
Paruoštus stiklainius šiltai apkloti ir palaikyti parą laiko, tuomet išnešti į tamsią vietą, pavyzdžiui, rūsį.
Patarimai:
Receptas skirtas 0.5 l stiklainiui.
Sodos tirpalą galima ruošti taip: į dubenį įpilti šilto vandens, įberti kelis šaukštus sodos ir šiuo tirpalu perplauti stiklainius, tuomet praskalauti šiltu vandeniu, o vėliau šaltu. Dangtelius kaitinti galima taip: į puodą įpilti vandens, sudėti dangtelius ir užvirti, tuomet ištraukti ir nusausinti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital