Traškūs lietinių blynų "čeburekai" arba lietiniai blynai kitaip

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Lietinių blynų čeburekai (užkepti lietiniai blynai)
Autorius apie receptą: Sotūs, skanūs ir traškūs užkepti lietiniai blyneliai, kuriems įdarą galite pasirinkti patį įvairiausią. Recepte aš paminėjau keletą savo mėgstamų įdaro variantų, Sotūs, skanūs ir traškūs užkepti lietiniai blyneliai, kuriems įdarą galite pasirinkti patį įvairiausią. Recepte aš paminėjau keletą savo mėgstamų įdaro variantų, bet improvizuokite drąsai! (...daugiau) Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
300 gramų miltų
300 mililitrų pieno
200 mililitrų vandens
2 vienetai kiaušinių
30 gramų sviesto (ištirpinto)
1 šaukštelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
Apvoliojimui:
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek miltų
šiek tiek maltų džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš tešlai skirtų ingredientų užmaišyti lietinių blynų tešlą. Tikslų miltų kiekį galite šiek tiek pakoreguoti savo nuožiūra pagal tešlos tirštumą - ji turėtų būti panašiaus tirštumo kaip geriamas jogurtas. Jeigu bus skystesnė, įdėkite dar miltų.
2.
Iš tešlos įkaitintoje keptuvėje iškepkite lietinius blynus.
3.
Kai iškeps, į kiekvieną blyną dėkite po 2 valgomus šaukštus mėgstamo įdaro, perlenkite blyną per pusę. Prispauskite kraštelius. Apvoliokite kiekvieną blyną pirmiausia miltuose, tada - lengvai paplaktame kiaušinyje, o galiausiai - džiūvėsėliuose. Tada kiekvieną blyną trumpai apkepkite iš abiejų pusių aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
4.
Įdarus aš mėgstu tokius:
1. Sutarkuotas kumpis, perpus sumaišytas su tarkuotu fermentiniu sūriu.
2. Sutarkuoti obuoliai (tarkuojant atsiradusį skystį truputį nusunkiame), sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
3. Varškė, sumaišyta su smulkintais šviežiais arba konservuotais persikais.
4. Sutarkuotas virtas kiaušinis, sumaišytas su pakepintu svogūnu.
5. Varškė arba fetos sūris, sumaišyta su smulkintais špinatais ir trupučiu česnako.
5.
Padažas prie šių blynelių tinka bet koks mėgstamas - pikantiškas prie nesaldžių blynelių (pvz. majonezas, pomidorų padažas ar garstyčios) arba saldus prie saldžių blynelių (pvz. mėgiama uogienė ar klevų sirupas). Skanaus!
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Raimonda
2023-04-19 16:54
Niekaip neauprantu, kaip iškeptiems lietiniams apspausti kraštelius. Jeigu tai būtų žalia tešla tai susispaudžia, o kai iškepta tešla, tai kaip suspausti? ATSAKYTI
Inga
2023-04-20 15:10
Galima kraštus šiek tiek patepti vandeniu, tuomet šiek tiek sulips. Bet šiaip manau, kad tiesiog paminėta tam, jog būtų aišku, kad krašteliai turi susiglausti. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital