Traškūs bulvių ir sūrio kroketai su pikantišku padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Bulvių kroketai su sūriu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai bulvių (didelių, virtų)
150 gramų fermentinio sūrio (naudojau su česnaku ir žolelėmis)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (didelio)
4 skiltelės česnako
1 vienetas citrinų (reikės žievelės)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek pipirų
šiek tiek paprikos miltelių (apvoliojimui)
šiek tiek maltų džiūvėsėlių (apvoliojimui)
Padažui:
300 gramų grietinės
2 šaukštai majonezo (naudojau naminį su krapais)
2 šaukštai citrinų sulčių
2 skiltelės česnako
šiek tiek krapų (šviežių)
šiek tiek agurkų (tarkuoto)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Virtas bulves sutrinti, sudėti smulkintą, pakepintą svogūną ir smulkintą česnaką. Suberti prieskonius, pertražoles, įmušti kiaušinį, sudėti tarkuotą sūrį, citrinos žievelę ir masę gerai išmaišyti.
2.
Formuoti maždaug graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, juos apvolioti džiūvėsėliuose ir paprikos milteliuose. Formuojant, rankas karts nuo karto apšlakstyti vandeniu ir aliejumi.
3.
Dėti į 180 C laipsnių orkaitę ir kepti 30 - 40 minučių. Paruošiau net 52 kroketus!
4.
Padažui majonezą sumaišyti su grietine, įspausti česnaką, pagardinti druska, pipirais. Įspausti citrinos sulčių, sudėti krapus, tarkuotą agurką ir išmaišyti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Dovilė
2017-12-19 23:38
Išbandyta :) Tikrai puikus tiek užkandis, tiek kaip garnyras :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital