Traškūs avinžirnių paplotėliai su kietuoju sūriu - arba prancūziškoji Soka

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Avinžirnių paplotėliai Soka (Socca)
Avinžirnių paplotėliai Soka (Socca)
Avinžirnių paplotėliai Soka (Socca)
Autorius apie receptą: Nors soka (socca) yra labai populiarus Nicos regiono patiekalas, aš tikslingai nedėjau šio recepto į savo knygą “Prancūzijos virtuvė”, mat tada, kaip ir dabar aš esu tikra, Nors soka (socca) yra labai populiarus Nicos regiono patiekalas, aš tikslingai nedėjau šio recepto į savo knygą “Prancūzijos virtuvė”, mat tada, kaip ir dabar aš esu tikra, kad pajausti tikrą sokos skonį galima tik jos paragavus dar karštos, ką tik ištrauktos iš atviros ugnies krosnies, viename iš turgelių po šilta pietų Prancūzijos saule. Taip autentišką soką rasite tik čia, na, nors ir ne tokią autentišką, bet taip pat labai gardžią soką galima pasidaryti ir savo virtuvėje. Šiandien mano receptas kiek labiau primena itališką farinatą, nei prancūzišką soką, bet manau, tai yra šaunus būdas namų salygomis susipažinti su šiuo Nicos ir Ligurijos regionuose tokiu populiariu gatvės patiekalu. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 mililitrų vandens
160 gramų avinžirnių miltų
6 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (gerai nusausintų ir smulkiai sukapotų)
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 šaukštai parmezano sūrio (tarkuoto, + dar trupučio pabarstymui)
1 šaukštelis rozmarino (smulkiai kapoto šviežio)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avinžirnių miltus sumaišykite su geru žiūpsniu smulkios druskos, pamažu pilkite vandenį ir maišykite, kad nesusidarytų miltų gumuliukų. Palikite tešlą stovėti mažiausiai 1 valandą, o dar geriau net 3 ar 4.
2.
Orkaitę įkaitinkite 250C° su kaitra iš viršaus.
3.
Į tešlą įmaišykite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir kapotą rozmariną.
4.
Keptuvėje, kurią galite dėti į orkaitę, ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, gerai paskirstykite keptuvėje. Supilkite pusę paruoštos tešlos, kaitinkite kol dugnas sukietės, maždaug 2-3 min. apiberkite puse kapotų džiovintų pomidorų, dviem šaukštais tarkuoto parmezano ir juodaisiais pipirais. Dėkite į gerai įkaitusią orkaitę arčiau kaitros ir kepkite 5-7 minutes, kol paviršius apkrus.
5.
Ištraukus iš orkaitės apiberkite dar trupučiu tarkuoto parmezano supjaustykite trikampiukais ir mėgaukitės tuoj pat. Taip iškepkite ir antrąją soką.
6.
Nebijokite savo soką dar labiau apskrudinti, paviršiuje gai atsirast net labai tamsių dėmių, taip ji bus dar labiau apskrudusi ir dar gardesnė. Mėgaukitės soka būtinai labai karšta, ką tik iš orkaitės. Daugiau apie soką skaitykite čia.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital