Traškučiai iš cukinijos - greita, sveika ir skanu

AUTORIUS:
Aurelija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Traškučiai iš cukinijos - greita, sveika ir skanu
@Shutterstock
Traškučiai iš cukinijos - greita, sveika ir skanu
Traškučiai iš cukinijos - greita, sveika ir skanu
Autorius apie receptą: Man jie labai skanūs, tokios tarsi daug sveikesnės bulvytės fri, o pagaminama paprastai ir greitai. Puikus užkandis vakarui arba garnyras prie pagrindinio patiekalo. Vaikai jas irgi Man jie labai skanūs, tokios tarsi daug sveikesnės bulvytės fri, o pagaminama paprastai ir greitai. Puikus užkandis vakarui arba garnyras prie pagrindinio patiekalo. Vaikai jas irgi labai mėgsta. Tik gamindami nepagailėkite prieskonių į džiūvėsėlius, nes pačios sukinijos yra labai švelnaus skonio. Kartais, jeigu po ranka neturiu, į džiūvėsėlius sūrio ir visai nededu, irgi gaunasi skaniai, bet tada reikia būtinai pridėti daugiau prieskonių. Beje, jeigu neturite laiko cukinijų pjaustyti lazdelėmis, galite pjaustyti ir apskritimais, skonis nuo to nesikeis. Nors mano vaikams labiau patinka lazdelių forma :) (...daugiau) Aurelija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai cukinijų (jaunų)
100 gramų džiūvėsėlių
50 gramų kietojo sūrio (parmezani, Džiugo ar kt.)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis česnako miltelių (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Džiūvėsėlius sumaišykite su smulkia tarka sutarkuotu kietuoju sūriu bei su česnako milteliais, įdėkite pagal skonį druskos ir pipirų, dar galite įmaišyti mėgiamų prieskonių (pvz. labai tinka įdėti šiek tiek aitriosios ar rūkytos paprikos). Taip kad džiūvėsėliai turėtų “skonį”.
2.
Cukinijas supjaustykite daugmaž pusės centimetro storio lazdelėmis. Kiaušinį lengvai paplakite. Kiekvieną lazdelę mirkykite kiaušinyje, o tada - džiūvėsėliuose ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3.
Šaukite į iki 200 lapsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, iki bus gražiai auksinės spalvos. Labai skanu valgyti su pomidoriniu padažuku arba su jogurto padažiuku (tiesiog į graikišką jogurtą įspaudžiu truputį česnako, įdedu druskos bei pipirų ir išmaišau)
AUTORIUS: Aurelija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ieva
2017-08-30 12:27
Bandziau :) Draugams patiko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis