Traškios vištienos lazdelės karšto oro gruzdintuvėje

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Traškios vištienos lazdelės karšto oro gruzdintuvėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jei mėgstate traškią vištieną, ši jums labia patiks! O ir paruošiama itin paprastai, greitai, be jokių įmantrybių. Labai skanu tiekti su naminiu česnakiniu padažu, Jei mėgstate traškią vištieną, ši jums labia patiks! O ir paruošiama itin paprastai, greitai, be jokių įmantrybių. Labai skanu tiekti su naminiu česnakiniu padažu, saldžiarūgščiu ar bet kokiu kitu mėgstamu. (...daugiau) Aistė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
400 gramų vištienos filė
80 gramų panko džiūvėsėlių
60 gramų krekerių (sūrio ar kito mėgiamo skonio, galima keisti džiūvėsėliais)
50 gramų sviesto (tirpinto)
2 šaukštai grietinės
30 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
2 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 šaukštelis prieskonių vištienai (arba kitų mėgiamų)
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų (ar kitų žolelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti karšto oro gruzdintuvę iki 200 C laipsnių temperatūros.
2.
Vištieną supjaustyti pailgomis juostelėmis. Pabarstyti prieskoniais vištienai ir gerai įtrinti.
3.
Krekerius smulkiai susmulkinti, galima smulkinti elektriniu smulkintuvu arba įdėti į šaldymui skirtą maišelį ir sutrinti kočėlu iki smulkių trupinių. Česnaką smulkiai sukapoti.
4.
Į dubenį berti panko džiūvėsėlius, sutrupintus krekerius, sūrį, česnaką, bazilikus ir išmaišyti.
5.
Į kitą dubenį pilti sviestą, dėti grietinę ir išmaišyti konditerine šluotele iki vientisos masės.
6.
Vištienos file supjaustyti juostelėmis ir išvolioti sviesto ir grietinės mišinyje, tuomet išvolioti džiūvesėlių mišinyje taip, kad vištiena gerai pasidengtų.
7.
Dalimis sudėti paruoštą vištieną į karšto oro gruzdintuvę.
8.
Kepti kol vištiena gražiai apskrus, maždaug apie 7–8 minutes iš kiekvienos pusės.
Patarimai:
Jei kepsite orkaitėje, tuomet reikėtų kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros, apie 25 minutes iki kol iškeps ir taps traškios.
AUTORIUS: Aistė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital