Traškios vasaros daržo salotos žiemai

AUTORIUS:
Jolita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Daržovių salotos žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tai puikus receptas, jei norite sunaudoti įvairias daržoves - kopūstus, morkas, pomidorus, paprikas, agurkus, cukinijas, aitriąsias paprikas... Jei kažkurios iš šių Tai puikus receptas, jei norite sunaudoti įvairias daržoves - kopūstus, morkas, pomidorus, paprikas, agurkus, cukinijas, aitriąsias paprikas... Jei kažkurios iš šių neturite, nemėgstate, ar tiesiog nenorite naudoti salotose, galima ir nedėti, tuomet jos svorį reikėtų pakeisti kita daržove, t. y. bendras daržovių svoris turi išlikti toks pats. Visų daržovių svoris jau išvalytų. Receptą senokai radau rusiškame receptų puslapyje, pakoregavau pagal savo skonį ir nuo to laiko kasmet ruošiu. Kadangi daržovės nėra verdame, jos išlieka gana traškios ir labai skanios! (...daugiau) Jolita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas pomidorų
500 gramų kopūstų
150 mililitrų vandens
120 mililitrų aliejaus
100 gramų paprikos
100 gramų morkų
80 gramų svogūnų
50 gramų petražolių
50 gramų cukraus
2 šaukštai acto 9%
10 gramų druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Visas daržoves supjaustyti plonomis juostelėmis, pomidorus patogiausia pjaustyti plonomis skiltelėmis. Petražoles susmulkinti.
2.
Visas daržoves, petražoles sudėti į didelį indą. Berti cukrų, druską, pilti actą, aliejų ir vandenį.
3.
Salotas kruopščiai išmaišyti ir dėti į stiklainius švarius, sterilius stiklainius. Ant viršaus pilti nuo stalotų išsiskyrusį skystį. Iš nurodyto kiekio paruošiau 5 vnt. 0.5 litro talpos stiklainius. Stiklainius uždengti (neužsukti)
4.
Į plataus puodo dugną dėti virtuvinį rankšluostėlį, sustatyti stiklainius ir užpilti vandeniu taip, kad dengtų kiek mažau nei pusės stiklainio aukščio (atsargiai, kad vanduo nepatektų į stiklainius!). Kaitinti, kol užvirs, tuomet kiek sumažinti ugnį, kad virsnotų ir kaitinti apie 40 minučių (1 litro talpos stiklainius - 1 valandą).
5.
Iškaitintus stiklainius išimti iš puodo, sandariai užsukti. Sustatyti dangteliais žemyn,šiltai užkloti ir palikti atvėsti. Saugoti vėsiame rūsyje. Skanaus!
AUTORIUS: Jolita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital