Traškios traiškytos bulvytės

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Traškios traiškytos bulvytės
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Traškios traiškytos bulvytės
Traškios traiškytos bulvytės
Traškios traiškytos bulvytės
Autorius apie receptą: Skanutėlės traškytos bulvytės - jose susipina virtų bulvių minkštumas, kremiškumas, o papildomas apkepimas išorei suteikia traškią plutelę. Tai puikus garnyras prie Skanutėlės traškytos bulvytės - jose susipina virtų bulvių minkštumas, kremiškumas, o papildomas apkepimas išorei suteikia traškią plutelę. Tai puikus garnyras prie raugintų kopūstų troškinio, silkės ar tiesiog su kąstiniu! (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas bulvių (mažų)
pagal skonį sviesto (arba aliejaus)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves labai švariai nuplauti - tai svarbu, nes jas valgysime su lupena.
2.
Puode užvirinti vandens ir sudėti bulvytes. Virti apie 20 minučių (kol bulvės suminkštės, bet jokiu būdu nepervirs).
3.
Bulves nukošti. Kol dar karštos kiekvieną, šiek tiek paspaudžiant sutraiškyti. Jei visos bulvytės panašaus dydžio, tą patogu padaryti bulves iš karto sudėjus į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus dėti kitą skardą ir gerokai paspausti, kol bulvytės susitraiškys.
4.
Bulves apšlakstyti tirpintu sviestu arba aliejumi, galima dar užberti kmynų.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol gražiai apskrus. Pagardinti druska ir pipirais. Skanaus!
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Jei naudosite didesnes bulves, jas gali reikėti ilgiau pavirti. Tikrinkite į bulves įsmeigdami peilį - jei įsismeigia be didelio pasipriešinimo ir nuo peilio gana lengvai nuslysta, bulvės išvirė.
Traiškytas bulvytes galima apkepti ir keptuvėje ant sviesto arba aliejaus. Keptuvę rinkitės didesnę, kad kepamos bulvės viena su kita beveik nesiliestų - taip iškeps traškesnės.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital