Traškios saldžiarūgščiai marinuotos cukinijos žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
Saldžiarūgščiai marinuotos cukinijos žiemai
Autorius apie receptą: Šis cukinijų receptas man buvo metų atradimas. Tokiu pačiu receptu marinuoju agurkėlius ir jie būna nuostabūs, tad išbandžiau cukinijoms - skonis puikus! Cukinijas šiam Šis cukinijų receptas man buvo metų atradimas. Tokiu pačiu receptu marinuoju agurkėlius ir jie būna nuostabūs, tad išbandžiau cukinijoms - skonis puikus! Cukinijas šiam marinavimui geriausia naudoti kuo jaunesnes.
(...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį cukinijų (jaunesnių, neperaugusių)
pagal poreikį acto 9% (priklausomai nuo stiklainių dydžio, žr. receptą)
šiek tiek cukraus
šiek tiek druskos (paprastos rupios)
šiek tiek krapų
šiek tiek česnako
šiek tiek kvapiųjų pipirų
šiek tiek garstyčių grūdelių (nebūtina, bet tinka)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas supjaustome 1 - 1.5 cm storio gabalėliais. Aš pjausčiau figūriniu peiliu, taip dar gražiau :)
2.
Į 500 ml stiklainį beriame: 1 šaukštą (su kaupu) cukraus, 1 šaukštelį (su vos kaupeliu) druskos, 2 šaukštus acto.
3.
Į 750 ml stiklainį beriame: 1 šaukštą su kaupu ir 1 nubrauktą šaukštą cukraus, 1 šaukštelį su kaupu druskos, 3 šaukštus acto.
4.
Į kiekvieną stiklainį dedame po pora žirnelių kvepiančių pipirų, šiek tiek krapų ir 1 - 2 skilteles česnako (supjaustytas riekelėmis). Jeigu mėgstate, labai tinka įdėti garstyčių grūdelių, kalendros, gelsvės lapelį.
5.
Į stiklainius talpiai sudedame supjaustytas cukinijų riekeles. Jas užpilame verdančiu vandeniu, pridengiame stiklainius dangteliais (neužsukame, tik pridengiame) ir statome į puodą (ant jo dugno prieš tai patieskite rankšluostėlį, jog stiklainiai neįtrūktų). Į puodą pripilame šilto vandens tiek, kad apsemtų 3/4 stiklainio, ir užkaičiame.
6.
Kai puode vanduo užverda, paverdame 5 minutes, ištraukiame ir sandariai užsukame dangteliais. Jeigu kažkuriame stiklainyje matytumėte neištirpusio cukraus ar druskos, tiesiog pasukinėkite stiklainį, kol ištirps.
7.
Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir paliekame, kad visiškai atvėstų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Regina
2023-09-08 13:44
Cukinijas nulupti reikia ATSAKYTI
Inga
2023-09-18 14:18
Nebūtina lupti, jei cukinijos neperaugusios. ATSAKYTI
Gintarė
2023-08-05 14:08
Kaip taip supjaustote? Estetiškai atrodo ATSAKYTI
Aistė
2023-08-07 12:05
Autorė pirmame žingsnyje rašo, kad naudojo figūrinį peilį. :) ATSAKYTI
Dalia
2023-07-13 18:20
O druskos ne per mažai? ATSAKYTI
Vilma
2023-09-18 14:19
Na, skonio reikalas, bet šiaip pilnai užtenka. ATSAKYTI
Rasa
2022-08-17 22:50
Pernai išbandžiau rekomenduoju išbandyti. Skaniau negu agurkai. Tik cukinijos turi buti jaunos ,kad nebūtų dideliu sėklų. ATSAKYTI
Gabija
2022-08-21 22:56
O jeigu faryčiau peraugusias, bet puselėmis ir jau išimtomis sėklomis? ATSAKYTI
Įdomu :)
2020-07-22 11:00
Bet tai kaip konkrečiai nurodomi kiekiai... Iškart aišku! :) ATSAKYTI
Aurelija
2020-07-22 11:29
Kiekiai priklauso nuo to, kokiame stiklainyje bus ruošiama, tad recepte iš tiesų labai patogiai nurodyti kiekiai tam tikriems stiklainiams. :) Super receptas. ATSAKYTI
Laimutė
2018-07-24 21:00
Ar geltonos cukinijos galima marinuoti žiemai? ATSAKYTI
Kar
2018-07-26 23:54
Galima ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital