Greitai paraugintos morkos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Raugintos morkos
Raugintos morkos
Raugintos morkos
Autorius apie receptą: Raugintos morkos - visiškai nebūtinai rudens derliaus šventė. Karts nuo karto užraugiu nedidelį kibirėlį morkų ir žiemą, nes jos tobulai tinka vakarui su gera knyga ar filmu, Raugintos morkos - visiškai nebūtinai rudens derliaus šventė. Karts nuo karto užraugiu nedidelį kibirėlį morkų ir žiemą, nes jos tobulai tinka vakarui su gera knyga ar filmu, kai norisi ko nors “pagriaužti“. Raugintiems produktams laikyti optimaliausia +2-5C temperatūra, tokią net tobuliausiam rūsy sunku išgauti, todėl vienas kibirėlis greitam suvartojimui - tobulas variantas. Kalbu apie 1l talpos plastikinę arba stiklinę talpą. Šios morkos puikiai tinka ir garnyrui, bet vėlgi – nedideliais kiekiais, mat jos ilgai kramtomos, sakyčiau labiau tinkamos patiekalų puošybai. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį morkų (kiek telpa į indą)
1 litras vandens
6 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos (kupino)
1 šaukštas prieskonių konservavimui (kupino)
1 šaukštelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Renkuosi plonas morkas, jei nepavyksta tokių gauti, tuomet pjaustau mažo pirštelio pločio juostelėmis. Nuskustas morkas talpiai sudedu į išplautą tarą, užpilu vandeniu ir jį nupilu į matavimo indą.
2.
Proporcija 1 l vandens. Tokiam kiekiui reikia: 1 kupino valgomo šaukšto rupios druskos, 1 tokio pačio šaukšto prieskonių mišinio konservavimui (ar džiovintų krapų kotų, lauro lapo, juodų pipirų grūdelių, kalendros sėklų), 1 a. š. cukraus, 5-6 česnako skiltelių. Vandenį užkaitinu, sudedu druską ir cukrų, verdu kol jie ištirpsta. Česnaką supjaustau plonomis juostelėmis ir suberiu ant morkų, ten pat suberiu prieskonius.
3.
Užpilu karštu marinatu, dangtelį uždedu, bet neužsuku ar neužspaudžiu, nes rūgstant skysčiai veršis lauk. Tarą dedu ant gilesnės lėkštės ir statu šiltoje namų vietoje, pvz. ant palangės, po kuria kaista radiatorius.
4.
Rūgimo procesas užtrunka 5-7d. Išrūgusias morkas laikau šaldytuve.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital