Traškios keptos saldžiosios bulvytės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Traškios keptos saldžiosios bulvytės
Traškios keptos saldžiosios bulvytės
Traškios keptos saldžiosios bulvytės
Traškios keptos saldžiosios bulvytės
Autorius apie receptą: Norėdami iškepti traškias saldžiąsias bulvytes, turėtumėte žinoti keletą dalykų: pjaustykite jas plonomis vienodo storio lazdelėmis, kepimo skardoje paskleiskite vienu Norėdami iškepti traškias saldžiąsias bulvytes, turėtumėte žinoti keletą dalykų: pjaustykite jas plonomis vienodo storio lazdelėmis, kepimo skardoje paskleiskite vienu sluoksniu, palikdami kiekvienai bulvytei šiek tiek erdvės (perpildytoje skardoje kepamos bulvytės tikrai nebus traškios), galiausiai – kepti derėtų gana aukštoje temperatūroje. Nors ir nėra griežtai būtinas, papildomo traškumo suteiks ir kukurūzų krakmolas – jo reikia visai nedaug! Prieskoniais bulvytes gardinkite jau iškepę; čia puikiai tiks aromatingas ir gardus „Vegeta Natur“ prieskonių mišinys traškioms bulvytėms. Bulvytes patiekite su mėgstamais padažais, mūsų siūlomi – pikantiškas rūkytų paprikų padažas ir tirštas, švelnus avokadų padažas. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 vienetas saldžiųjų bulvių (apie 500 g)
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
1/4 šaukšto druskos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio prieskonių bulvėms (naudojome „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį traškioms bulvytėms)
Pirmas variantas:
125 gramai majonezo
2 šaukšteliai citrinų sulčių
1 šaukštas agavos sirupo
1 šaukštelis garstyčių
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio kajeno paprikos miltelių
Antras variantas:
125 gramai majonezo
62 gramai grietinės
0.5 vieneto avokadų (didelio, sunokusio)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų
1 pundelis petražolių
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
2.
Paruoškite saldžiąsias bulvytes. Saldžiąją bulvę nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Stenkitės, kad jie būtų kuo plonesni (maždaug 0,5 cm) ir vienodo dydžio, kad bulvytės keptų tolygiai ir iškeptų traškios.
3.
Suberkite bulvių lazdeles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Apiberkite šaukšteliu kukurūzų krakmolo ir ketvirčiu šaukštelio druskos. Išmaišykite, stengdamiesi, kad bulvytės pasidengtų kuo tolygiau. Apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir dar kartą permaišykite.
4.
Paskleiskite bulvytes ant kepimo skardos kuo tolygiau, vienu sluoksniu, palikdami tarpelius. Tai leis bulvytėms gardžiau apskrusti.
5.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, priklausomai nuo to, kokio storio lazdelėmis supjaustėte bulvytes. Stebėkite, nes bulvytės labai greitai gali suskrusti ir perkepti.
6.
Iškeptas apiberkite prieskonių mišiniu traškioms bulvytėms.
7.
Kol bulvytės kepa, paruoškite padažus. Rūkytos paprikos padažui visus ingredientus labai gerai išmaišykite iki vientisos masės.
8.
Avokadų padažui visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
9.
Iškeptas bulvytes patiekite su padažais.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital