Traški saldžiarūgštė vištiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Traški saldžiarūgštė vištiena
Traški saldžiarūgštė vištiena
Traški saldžiarūgštė vištiena
Traški saldžiarūgštė vištiena
Traški saldžiarūgštė vištiena
Autorius apie receptą: Greitai paruošiama traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu. Ypatingai mėgiama mažųjų valgytojų. Skanaukite vieną, su ryžiais ar kiaušinių makaronais.
Greitai paruošiama traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu. Ypatingai mėgiama mažųjų valgytojų. Skanaukite vieną, su ryžiais ar kiaušinių makaronais.
Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlės
200 gramų ananasų (šviežio arba konservuoto, galima ir nedėti)
60 gramų krakmolo (6-7 šaukštų)
1 vienetas kiaušinių
40 mililitrų vandens (apytikriai)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis aliejaus
pagal skonį druskos
Padažui:
150 mililitrų vandens
3 šaukštai pomidorų padažo (kupinų)
3 šaukštai cukraus (arba medaus)
3 šaukštai obuolių acto (arba ryžių ar vyno acto)
2 šaukštai sojos padažo
3 šaukšteliai krakmolo
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištieną supjaustome vieno kąsnio dydžio kubeliais arba juostelėmis, pagardiname druska (arba sojų padažu).
2.
Traškiai plutelei lengvai išplakime kiaušinį. Į jį, nuolat įmaišydami, po vieną šaukštą suberiame bulvių krakmolą, sumaišytą su kepimo milteliais. Gausis sausa masė, į kurią įmaišome šaukštelį aliejaus ir skiedžiame vandeniu. Tešla turi būti panaši į lietinių. Tirštumą reguliuokite krakmolu arba vandeniu.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Jo turėtų būti bent 3 cm keptuvės gylio.
4.
Vištieną merkiame į tešlą ir dedame į keptuvę. Kepame, kol gražiai apskrus. Išgriebiame ir dedame ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad sugertų aliejaus perteklių.
5.
Padažui cukrų, actą, pomidorų padažą bei krakmolą išmaišome iki vientisumo bei supilame vandenį. Dedame kubeliais supjaustytą ananasą. Kaitiname, kol padažas sutirštės bei įgaus intensyvesnę spalvą. Pagardiname sojos padažu.
6.
Vištieną apipilame padažu, gerai išmaišome, kad visi gabalėliai juo pasidengtų.
7.
Paruoštą vištieną tinka papuošti sezamo sėklomis, žemės riešutais ar svogūnų laiškais.
8.
Patiekite su ryžiais ar azijietiškais kiaušinių makaronais.
RECEPTO DRAUGAS:
Domoletti
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital