Trapūs ukrainietiški žagarėliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Trapūs ukrainietiški žagarėliai
Trapūs ukrainietiški žagarėliai
Trapūs ukrainietiški žagarėliai
Trapūs ukrainietiški žagarėliai
Autorius apie receptą: Lietuvių ir ukrainiečių virtuvė turi labai daug bendro. Vienas iš tokių bendrų patiekalų - žagarėliai, kurie Ukrainoje vadinami Khrustyky/Verhuny. Lietuvių ir ukrainiečių virtuvė turi labai daug bendro. Vienas iš tokių bendrų patiekalų - žagarėliai, kurie Ukrainoje vadinami Khrustyky/Verhuny. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
300 gramų miltų (apytikriai, gali prireikti kiek daugiau)
3 vienetai kiaušinių (didesnių)
3 vienetai kiaušinių trynių (didesnių)
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas degtinės
0.5 šaukštelio druskos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Kepimui:
0.5 litro aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį įmuškite 3 pilnus kiaušinius ir 3 kiaušinių trynius. Mikseriu išplakite iki pabals ir bus purūs.
2.
Dėkite grietinę, degtinę, cukrų ir druską. Viską dar kartą išplakite.
3.
Įsijokite miltus ir užminkykite tešlą (kelis kartus perlankstykite, pakočiokite, vėl sulankstykite. Galite padaužyti kočėlu). Užminkykite prie rankų nelimpančią, bet ganėtinai minkštą, elastingą tešlą. Jei gerai išminkius tešla vis tiek limpa, įberkite dar šiek tiek miltų. Bet nepadauginkite, nes žagarėliai gausis kieti.
4.
Tešlą įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą pastovėti 30 - 40 minučių.
5.
Tada tešlą padalinkite į kelias dalis, kad būtų lengviau kočioti.
6.
Ant stalo berkite truputį miltų, imkite po vieną dalį tešlos ir iškočiokite kuo ploniau (mano buvo beveik peršviečiama, apie 1 mm).
7.
Formuokite žagarėlius (pasiruoškite iš karto visus, nes kepa labai greitai). Formuokite taip - tešlą supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.
8.
Žagarėlius virkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
9.
Išgriebtus iš aliejaus dėkte ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų.
10.
Atvėsusius žagarėlius apibarstykite cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
as
2023-03-28 23:55
nuo kada lietuviski tapo ukrainietiskais
ATSAKYTI
Dominyka
2022-11-24 10:59
Ar butina degtine? ATSAKYTI
Nekepėja
2022-04-14 21:17
Šitą žagarėlių receptą žinojau 1989 m. ATSAKYTI
Asta
2022-03-18 17:24
Tai kiek tu kiaušiniu 3+3, ar 3? ATSAKYTI
Sara
2022-03-19 15:16
Recepte - 3 pilni kiausiniai, ir dar 3 kiausinio tryniai. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital