Trapūs saldūs sausainiai pertepti uogiene

AUTORIUS:
Gintarė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Trapūs saldūs sausainiai pertepti uogiene
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 g  sviesto, minkšto
250 g cukraus
6 kiaušinių trynių
1 stiklinės grietinės (30%)
1,5 a.š. sodos
0,5 a.š. citrinos rūgšties
~1 kg miltų (sunaudojau mažiau)
Uogienės, braškių ar aviečių,  pertepimui
PARUOŠIMO BŪDAS:

Kambario temperatūros sviestą išsukti iki baltumo su cukrumi. Tada dėti po vieną trynį ir viską gerai išsukti iki purumo.
Į grietinę sudėti citrinos rūgštį ir sodą, išmaišyti ir, kai suputos, supilti į sviesto-trynių masę.
Berti miltus ir suminkyti minkštą tešlą, padėti ją šaltai 4-6 val arba per naktį.
Tešlą kočioti ant pabarstyto miltais stalo ir spausti norimų formų sausainiukus.
Sausainiams iškepus palaukti, kol jie atauš. Ant vieno sausainio tepti uogienės ir dėti kitą ant viršaus, trumpiau tariant, suklijuoti. Palikti porai valandų, kad uogienė įsigertų į sausainius.

AUTORIUS: Gintarė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital