Trapus pyragas su varške ir mėlynių uogiene

AUTORIUS:
Silvija Blauzdienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Trapus pyragas su varške ir mėlynių uogiene
Trapus pyragas su varške ir mėlynių uogiene
Trapus pyragas su varške ir mėlynių uogiene
Autorius apie receptą: Tobulas, paprastas ir labai skanus pyragas kuris pavyks kiekvienam! Beje, naudojau 26 cm skersmens, 4 cm aukščio kepimo formą. Tobulas, paprastas ir labai skanus pyragas kuris pavyks kiekvienam! Beje, naudojau 26 cm skersmens, 4 cm aukščio kepimo formą. Silvija Blauzdienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
150 gramų sviesto
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
300 gramų mėlynių uogienės
250 gramų varškės (birios)
Pabarstymui:
pagal skonį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į prikaistuvį dėti sviestą, ištirpinti, atvėsinti.
2.
Į dubenį berti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir išmaišyti. Tuomet įmušti kiaušinius, supilti sviestą ir minkyti tešlą iki vientisos masės.
3.
Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą 1 valandai atvėsti. O greitesniam būdui 20 minučių į šaldymo kamerą, tam kad tešla lengvai tarkuotųsi.
4.
Atvėsusią tešlą padalinti į dvi lygias dalis.
5.
Kepimo formą (26 cm skersmens, 4 cm aukščio) iškloti kepimo popieriumi. Iš vieno tešlos gabaliuko formuoti pyrago pagrindą. Formuokite ranka, kad neliktų tarpelių, taip pyrago įdaras neišbėgs.
6.
Įdarui paruošti, į dubenį dėti varškę, uogienę ir pertrinti šakute, supilti ant paruošto pyrago pagrindo.
7.
Ant viršaus užtarkuoti likusį tešlos gabaliuką.
8.
Pyragą kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Patarimai:
Sviestą naudokite tik visiškai atvėsintą, kad nesutrauktu kiaušinių.
Pyragą galima kepti ir be varškės tik su mėgstama uogienė, tuomet naudokite 500g pasirinktos uogienės.
AUTORIUS: Silvija Blauzdienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital