Trapus pyragas su obuoliais ir morengo kepure

AUTORIUS:
Erika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Trapus pyragas su obuoliais ir morengo kepure
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Trapus pyrago padas, tirštas, gardus obuolių įdaras ir puri, kaip debesėlis morengo kepure - tobulas desertas prie rudeniško puodelio kavos ar arbatos. Naudojau 22 cm skersmens Trapus pyrago padas, tirštas, gardus obuolių įdaras ir puri, kaip debesėlis morengo kepure - tobulas desertas prie rudeniško puodelio kavos ar arbatos. Naudojau 22 cm skersmens kepimo formą. (...daugiau) Erika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
80 gramų cukraus
2 šaukštai vandens (ledinio)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
700 gramų obuolių (naudojau rūgštesnius)
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai krakmolo
2 šaukštai vandens
1 šaukštelis cinamono (arba pagal skonį, nebūtina)
1 šaukštelis sviesto
Viršui:
4 vienetai kiaušinių baltymų
4 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį suberti miltus, druską, cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišyti. Tuomet dėti sviestą ir rankomis trupinti sviestą su miltų mišiniu iki kol masė bus panaši į trupinius.
2.
Į paruoštą tešlą įpilti vandens, gerai maišyti, minkyti, tešla turi sulipti spaudžiant, netrupėti. Iš tešlos padaryti rutuliuką, jį susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
3.
Obuolių sluoksniui obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
4.
Į keptuvę įdėti sviesto, ištirpinti, sudėti obuolius, įberti cukraus, cinamono, išmaišyti ir pakepti apie 5 minutes.
5.
Į dubenėlį įpilti vandens, suberti krakmolą ir gerai išmaišyti, supilti į keptuvę su obuoliais, permaišyti ir dar pakepti iki kol pradės tirštėti.
6.
Atšalusią tešlą iškočioti.
7.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. tuomet dugną ir sieneles padengti tešla, gerai prispausti, dugną pabadyti šakute. Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 - 15 minučių.
8.
Ant iškepusio pyrago pagrindo sudėti obuolių masę, tolygiai paskleisti per visą plotį.
9.
Morengo kepurei į dubenį sudėti baltymus, suberti cukrų ir gerai išplakti iki standumo. Paruoštus baltymus šaukštu sudėti į kepimo formą ant obuolių sluoksnio.
10.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių.
AUTORIUS: Erika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital